Denník N

Ako si vybavím nové parkovanie? Čo mám robiť, keď nemôžem mať trvalý pobyt v Bratislave? Majú Ukrajinci výnimku?

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Otázky a odpovede k novým pravidlám parkovania v Bratislave: Ako si mám vybaviť trvalý pobyt v Bratislave? Koľko stojí parkovanie? Ako pri mojom dome zaparkujú návštevy? Ako sa ide zapojiť Staré Mesto? Prečo sú na rôznych miestach v Petržalke rozdielne pravidlá?

Od utorka 3. mája pribudla v Bratislave ďalšia zóna rezidenčného parkovania, a to Starý Ružinov-západ, čo je okolie obchodného domu Centrál, k tomu na jednotné pravidlá prechádza aj ružinovská štvrť 500 bytov, ktorá mala pilotné parkovanie už dlhšie, len s inými časmi. V máji, júni a júli bude nasledovať aj zvyšok ružinovskej časti Nivy.

Regulované parkovanie bude podobne ako v iných ružinovských parkovacích zónach obmedzené každý pracovný deň od 14.00 do 6.00 h. Ranné a víkendové parkovanie ostane bezplatné.

Koncom mája sa k celomestským pravidlám parkovania pripojí aj významná zóna v Starom Meste – od Hlavnej stanice na západe po Štefánikovu ulicu až po Prezidentský palác a na východe až po Karadžičovu ulicu. V tejto zóne bude napríklad už aj okolie Medickej záhrady.

Nové pravidlá parkovacej politiky sa tak v najbližších týždňoch dotknú veľkého počtu Bratislavčanov a aj tých, ktorí v hlavnom meste žijú, pracujú, no nemajú tu nahlásený trvalý pobyt.

Spísali sme preto praktické otázky a odpovede, ako sa čo najjednoduchšie prihlásiť do novej parkovacej politiky, a aj to, ako parkovať v jednotlivých zónach, ak nie ste jej obyvateľom.

Do mojej štvrte prichádza nová parkovacia politika. Ako sa do nej prihlásim?

Najprv

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Doprava v Bratislave

Parkovanie v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie