Denník N

Predseda klubu OĽaNO Šipoš: Na Ficovi vidieť strach

Michal Šipoš. Foto N - Tomáš Benedikovič
Michal Šipoš. Foto N – Tomáš Benedikovič

Poslanci Gyimesi a Tabák by si mali pri Ficovi zrovnať vnútorný kompas sami, nebudem im nič prikazovať, vraví predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Michal Šipoš (40) je poslanec, predseda klubu OĽaNO a člen predsedníctva hnutia. V rozhovore hovorí:

  • ako podľa neho dopadne hlasovanie o vydaní Roberta Fica,
  • či môže Roman Mikulec zostať ministrom s podporou 58 poslancov,
  • či SaS naozaj nemôže vetovať balík reagujúci na zdražovanie
  • aj čo mu prekáža na kampani Ondreja Luntera v Banskej Bystrici.

Po dvoch rokoch na poste predsedu klubu z vás musí byť už znalec parlamentných počtov. Aká je šanca, že parlament vydá Roberta Fica na väzobné stíhanie?

Ťažko predpokladať, koľko poslancov bude v daný moment prítomných. Potrebujeme nadpolovičnú väčšinu prítomných poslancov. Pevne verím, že všetci poslanci v koalícii si uvedomujú, že je dobré, aby nikto nestál nad zákonom, aby neboli žiadne chránené zvery ako v minulosti a aby sme nebránili spravodlivosti. Nech už potom o Robertovi Ficovi rozhodne súd. Ja verím, že to v parlamente prejde.

Boris Kollár avizoval, že sa hlasovania zdrží. Prekvapil vás týmto vyhlásením?

Od začiatku hovorí, že poslancom Sme rodina dá zelenú kartu. Verím, že dodrží slovo a že v ich poslaneckom klube bude sloboda a každý bude môcť hlasovať tak, ako to cíti. Dúfam, že všetci príčetní poslanci si uvedomujú, o akú vec ide, a že nikto nebude brániť spravodlivosti.

Máte avízo, ako sa zachová zvyšok klubu Sme rodina?

Neviem, všetci hovoria o zelenej karte. Mrzelo by ma, ak by boli ovplyvňovaní a nemohli hlasovať slobodne.

Video: Rozhovor s Michalom Šipošom,
autori: Martina Koník, Dušan Mikušovič

Kollár vraví, že Fico podľa neho založil zločineckú organizáciu na účely rozkrádania majetku občanov, a to by mu mala polícia dokázať. Namiesto toho si podľa neho „vymyslela zločineckú organizáciu“, ktorá údajne pracovala proti politickým protivníkom. „Urobiť z neho zločineckú skupinu, lebo chcel prezradiť Kiskovo daňové tajomstvo, to je pritiahnuté za vlasy,“ vraví. Čo na to hovoríte vy?

Nemyslím si, že si polícia vymýšľa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

OĽaNO

Robert Fico

Rozhovory

Sme rodina

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie