Denník N

Denacifikátor Lavrov a jeho Žid Hitler

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Úvodzovky ako symbol irónie si už v prípade Sergeja Viktoroviča môžeme odpustiť. Museli by byť v každej vete.

Tak sme vďaka bezbrehej hrubosti šéfa ruskej diplomacie opäť postúpili v chápaní toho, čo znamená Putinov režim, o krôčik ďalej. Milovník tabaku, whisky, fyziky, futbalu a (za mlada) hry na gitare každým ďalším výrokom prehlbuje naše poznanie, že v kremeľskom kráľovstve krivých zrkadiel je dôsledne všetko naopak.

Aj brilantný pozorovateľ Kremľa Peter Pomerantsev by sa čudoval, do akej dokonalosti tam dopracovali jeho tézu použitú ako názov knihy – nič nie je pravda a všetko je možné.

Najnovšie sa šéfpropagandista Lavrov pre taliansku televíziu Mediaset odviazal spôsobom, ktorý prekonáva všetko, čo doposiaľ zaznelo z jeho úst. Ktovie, možno už tá škótska počas zádumčivých moskovských večerov zanechala na jeho kognitívnych schopnostiach svoje stopy. Povedal niekoľko vecí, z ktorých každá sama osebe je natoľko bezočivá, že Donald Trump je v porovnaní s ním symbol empatie.

Na pochopiteľnú otázku televízie, ako je možné denacifikovať Ukrajinu, ktorú vedie prezident (Zelenskyj) so židovskými koreňmi, Lavrov vyhlásil: „Podľa mňa aj Hitler mal židovskú krv. To absolútne nič neznamená. Už dlho počúvame od múdrych Židov,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie