Denník N

Vajda už trénuje Molčana: Djoković chcel mať len jedného trénera a vybral si Ivaniševića

Alex Molčan s Mariánom Vajdom. FOTO - TASR - Dano Veselský
Alex Molčan s Mariánom Vajdom. FOTO – TASR – Dano Veselský

Keď sa končia športové spolupráce, často sa pri tom používa formulka „po vzájomnej dohode“. Podobne ako pri akomkoľvek inom rozchode ho však väčšinou jeden chce viac ako druhý.

Tréner Marián Vajda a tenista Novak Djoković spolupracovali 14,5 roka, vyhrali 20 grandslamov a rozišli sa „po vzájomnej dohode“ druhý raz v kariére. Aj teraz koniec inicioval Djoković podobne ako v máji 2017, keď slovenského trénera prepustil prvý raz, no po roku ho zavolal naspäť.

Djoković nedávno v Belehrade pripravil Vajdovi pekné poďakovanie za spoluprácu a srbským novinárom povedal svoju verziu ich konca. „Marián bol unavený z cestovania, to je dôvod nášho rozchodu,“ citoval Djokovića portál Tennis Majors.

Lenže realita je iná. Vajda nielenže bude naďalej cestovať, no bude cestovať zrejme ešte viac ako doteraz. Už však ako hlavný tréner najlepšieho slovenského tenistu Alexa Molčana, ktorý je v rebríčku na 47. mieste. V tíme zostáva aj doterajší tréner Karol Beck, no Vajda bude mať hlavné slovo.

Celé to vymyslel ambiciózny Molčan, ktorého ponuka oslovila Vajdu natoľko, že odmietol viaceré ponuky od manažérov, ktorí zastupujú špičkových hráčov. Boli medzi nimi aj hráči prvej svetovej desiatky, no Vajda ich na tlačovej konferencii nechcel konkretizovať.

„Je to do konca sezóny a na plný úväzok. Pán Vajda so mnou bude chodiť na turnaje aj na tréningy,“ povedal Molčan.

Dohodnutie tejto spolupráce je úspechom aj pre Slovenský tenisový zväz, ktorý má Molčana vo svojom programe Národného tenisového centra. Hoci o finančných detailoch spolupráce nechceli hovoriť, je prakticky isté, že zahraniční tenisti by Vajdovi mohli ponúknuť viac peňazí, a to možno aj niekoľkonásobne.

„Zavážilo, že Alex je Slovák. Chcem pomôcť jemu a tým aj slovenskému tenisu,“ povedal Vajda na tlačovke v NTC.

Vajda: Djoković sa rozhodol pre Gorana

Vajda počas spolupráce s Djokovićom získal viac grandslamových titulov ako ktorýkoľvek iný tréner v histórii. Viackrát sa obaja vyjadrili, že ich vzťah nie je len profesionálny, ale sú ako rodina. Aj teraz Vajda hovorí, že zostávajú kamarátmi a už v Paríži na Roland Garros chce zorganizovať tréning Djokovića s Molčanom.

Vajda však zároveň priblížil svoj pohľad na rozchod. Na tlačovke pri otázke Denníka N na ich koniec povedal: „Bolo to jedno s druhým: aj sme boli dlho spolu, aj jeho rozhodnutia boli také, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Novak Djoković

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie