Denník N

20 rokov od zlata v Göteborgu. Diskusie Denníka N o slovenskom hokeji budú v Banskej Bystrici, v Žiline a v Košiciach

Semifinálové stretnutie na MS v hokeji Slovensko - Švédsko 9. mája 2002 v Göteborgu. Na snímke obranca Slovenska Jerguš Bača (vľavo v popredí) "istí" pri zemi Švéda Markusa Naslunda, s číslom 74 Ladislav Čierny, na zemi Ján Lašák (všetci Slovensko), vpravo švédsky útočník Henrik Zetterberg. Foto - Pavel Neubauer/TASR
Semifinálové stretnutie na MS v hokeji Slovensko – Švédsko 9. mája 2002 v Göteborgu. Na snímke obranca Slovenska Jerguš Bača (vľavo v popredí) „istí“ pri zemi Švéda Markusa Naslunda, s číslom 74 Ladislav Čierny, na zemi Ján Lašák (všetci Slovensko), vpravo švédsky útočník Henrik Zetterberg. Foto – Pavel Neubauer/TASR

11. mája uplynie 20 rokov odvtedy, ako slovenskí hokejisti vyhrali majstrovstvá sveta v Göteborgu. Diskusie Denníka N v Žiline a Banskej Bystrici a Košiciach vám priblížia nielen históriu, ale aj súčasnosť slovenského hokeja.

Po dvadsiatich rokoch sa už dá hovoriť nielen o spôsobe, akým sme vyhrali, ale aj dôvode, prečo sa to stalo práve vtedy, prečo sa neskôr hokeju nedarilo a čo je potrebné na to, aby príbeh slovenského hokeja úspešne pokračoval.

Práve tejto udalosti sa venuje aj kniha Majstri sveta športového redaktora Denníka N Štefana Bugana, ktorá vyšla v knižnej edícii Denníka N a podrobne mapuje nielen priebeh pamätných majstrovstiev, ale aj posledných dvadsať rokov slovenského hokeja.

Štefan Bugan sa bude spolu s moderátormi rozprávať aj o tom, či už je slovenský hokej na ceste späť na vrchol, alebo bol bronz z olympiády v Pekingu len jednorazovým úspechom.

10. 5. 2022 o 17.00 h, Artforum, Mariánske námestie 11, Žilina

hosť: Štefan Bugan, moderuje Pavol Labuda

11. 5. 2022 o 19.00 h, Hogo Fogo Jazz Art Club, Námestie Š. Moysesa 7, Banská Bystrica

hosť: Štefan Bugan, moderuje: Peter Magurský

13. 6. 2022 o 19.00 h, Tabačka, Gorkého 2, Košice

hosť: Štefan Bugan, moderuje: Dušan Károlyi

Štefan Bugan pracuje v športovej redakcii Denníka N od septembra 2020, predtým desať rokov pôsobil v denníku Šport, kde postupne prešiel viacerými pozíciami od eléva až po zástupcu šéfredaktora. Pri písaní knihy urobil množstvo rozhovorov s tými, ktorí boli vtedy na ľade, na striedačke aj v zákulisí.

Michal Červený je od roku 2017 reportérom Denníka N, kde presadil premenovanie rubriky Šport na Šport a pohyb. Vyštudoval žurnalistiku na Univerzite Komenského, je spoluautorom knižnej autobiografie chodca Mateja Tótha Odchýlka, spolu s docentom Milanom Sedliakom napísal knihu Telo v 21. storočí a je aj editorom knihy Majstri sveta. MS v hokeji 2022 bude mapovať priamo v dejisku.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie