Denník N

Príbeh Romany Tabák: Ako sa z Matovičovho objavu stala v klube OĽaNO neželaná poslankyňa

Romana Tabák po tom, čo nepodporila vydanie Roberta Fica do väzby. Foto - TASR
Romana Tabák po tom, čo nepodporila vydanie Roberta Fica do väzby. Foto – TASR

Bývalá tenistka kandidovala zo 44. miesta kandidátky OĽaNO, získala takmer 4-tisíc preferenčných hlasov.

Vstup bývalej tenistky Romany Tabák (30) do politiky patrí k tým netradičným. A aj keď ho kritici poslankyne neraz používajú ako príklad toho, že do parlamentu nepatrí, viac ako o nej vypovedá o tom, ako hnutie OĽaNO skladá svoje predvolebné kandidátky.

Romana Tabák prerozprávala tento príbeh v statuse z marca 2020, teda krátko po parlamentných voľbách. Asi pol roka pred voľbami, koncom augusta 2019, organizoval líder OĽaNO Igor Matovič pred ministerstvom spravodlivosti protest za odvolanie štátnej tajomníčky rezortu Moniky Jankovskej, ktorá podľa správ z mobilu Mariana Kočnera ovplyvňovala sudcov, aby rozhodovali v jeho prospech.

Prišlo len niekoľko desiatok ľudí, no Matovič s megafónom vytrvalo niekoľko hodín burcoval proti Jankovskej. Publikum mal vďaka priamemu prenosu z miesta na Facebooku. Tenistka Tabák si všimla, že na demonštrácii nie je veľa ľudí, a tak sadla na bicykel a vybrala sa lídra OĽaNO podporiť.

„Sadla som si na schodíky, počúvala, zoznámila som sa s Igorom a len tak medzi rečou som mu povedala, že ak by niečo potreboval, nech ma kontaktujú. Vôbec som si neuvedomovala, že v roku 2020 sú voľby.“

Igor Matovič a Romana Tabák. Foto – FB Romany Tabák

Prešlo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

OĽaNO

Robert Fico

Slovensko

Teraz najčítanejšie