Denník N

V Bratislave na rušnej ulici vedľa zastávky MHD majú brloh dve diviačice s mladými, jedna z nich útočí na psov

Diviačica s mladými na Vlárskej ulici v Bratislave. Foto – Jakub Mrva
Diviačica s mladými na Vlárskej ulici v Bratislave. Foto – Jakub Mrva

Dve samice diviaka si urobili brlohy neďaleko rušnej križovatky a autobusovej zastávky. Na mieste hliadkujú mestskí policajti, odchyt samice sa zatiaľ nepodaril.

Na Vlárskej ulici v Bratislave sa v malom trojuholníku hustej zelene usídlili dve diviačice so šiestimi mláďatami. Ide o rušnú lokalitu na bratislavských Kramároch hneď vedľa autobusovej zastávky. Diviaky zatiaľ nikoho nezranili, no útočia na okoloidúcich psov.

„Naša diviačica, okolo ktorej sa už tmolia mladé, je agresívna najmä voči psom. Malé dievčatko so psíkom na vôdzke pred ňou utieklo na vozovku, našťastie nešlo auto,“ upozorňuje obyvateľka lokality v správe, ktorú nám sprostredkoval poslanec bratislavského mestského zastupiteľstva Jakub Mrva.

Mestská polícia miesto ohraničila páskou a v popoludňajších hodinách tam hliadkuje. Ide najmä o čas medzi pätnástou a sedemnástou hodinou, keď tadiaľ prechádza veľa detí vracajúcich sa zo školy.

Diviaky sú zároveň vtedy najaktívnejšie, vychádzajú z húštiny a pasú sa hneď vedľa chodníka. Prechádzajú sa aj po ceste, jedna zo samíc strhla časť policajnej pásky. Nedisciplinovaní sú podľa Mrvu aj okoloidúci ľudia. Nerešpektujú pásky, chodia okolo diviakov so psami, fotografujú ich.

Mrva bol v tíme, ktorý sa v stredu pokúsil jednu z diviačíc chytiť, no

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Ochrana prírody

Životné prostredie

Slovensko

Teraz najčítanejšie