Denník N

Kaliňák: O zločineckej skupine nemám pamäťovú stopu. Pri väzbe sa spomínajú aj odkazy svedkom a miliardy pre oligarchov

Robert Fico a Robert Kaliňák. Foto N – Tomáš Benedikovič
Robert Fico a Robert Kaliňák. Foto N – Tomáš Benedikovič

Roberta Kaliňáka zobrali do väzby aj pre jeho vyhlásenia, že všetky prípady sú vykonštruované a aj pre Ficove tlačovky. Dôležitá je výpoveď Bernarda Slobodníka o tom, ako zločinecká skupina zarábala na štáte miliardy, ktoré končili vo vreckách oligarchov.

„Boli všelijakí nevinní pozatváraní obvinení, ale niet takého nevinnejšieho, ako je Robert Kaliňák,“ povedal o spoluobvinenom exministrovi vnútra jeho stranícky šéf, trojnásobný expremiér Robert Fico. O Kaliňákovi takto hovoril v stredu, krátko po tom, ako ho poslanci nevydali na väzobné stíhanie.

Kaliňák už nie je poslancom Smeru, a preto o ňom poslanci nerozhodovali. A na rozdiel od Fica je už takmer dva týždne vo väzobnej cele.

Na uznesenie ako prvé upozornili Aktuality.

Vo štvrtok Špecializovaný trestný súd sprístupnil rozhodnutie sudcu Miroslava Mazúcha o Kaliňákovej väzbe. Z tohto uznesenia je zrejmé, že sa na bývalého ministra vnútra nepozeral ako na toho najnevinnejšieho obvineného. Naopak, niekoľkokrát v takmer 50-strannovom rozhodnutí konštatuje, že na obvinenie je dôvod.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Robert Fico

Robert Kaliňák

Slovensko

Teraz najčítanejšie