Denník N

Marián Leško: V parlamente začala úradovať nová korporatívna väčšina (+ video)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Igor Matovič mal Borisovi Kollárovi povedať, že príde o všetko, ale on ho necháva robiť si, čo chce, hovorí v podcaste V redakcii komentátor Marián Leško.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V stredu parlament nedal súhlas s tým, aby súd posúdil, či má ísť Robert Fico do väzby. Nie je to vlastne dôkaz toho, že celé vyšetrovanie nie je politická objednávka?

Ak je to dôkaz, tak toho, ako veľmi preháňajú všetci tí, ktorí hovoria, že OĽaNO je NSDAP, Matovič je Hitler a vládna koalícia je valec, ktorý všetko prevalcuje, a že nič tu už neplatí, pretože všetci sú v područí jednej diktátorskej vlády. Ukázalo sa, že tá diktátorská vláda nie je schopná presadiť ani to, čo by bolo v normálnom štáte úplne normálne.

Nebolo toto hlasovanie to, kvôli čomu vzniklo OĽaNO?

Myslím si, že áno, pretože dlhé roky sme hlavne od jeho šéfa počúvali, že všetko, o čo mu v politike ide, je, aby sme si boli pred zákonom rovní, aby každý niesol zodpovednosť za svoje činy, ale výsledok je, aký je. Bol pasívny pozorovateľ, ako sa mu jeden koaličný partner vzbúril, a on ho nechal tak.

Marian Kočner Bödörovi raz v Threeme napísal: „Ak sa Smer neudrží pri moci, tak skončíme v base.“ Tým myslel, že ho zatvoria na politickú objednávku?

Obaja sme si pozreli Threemu aj záznamy z poľovníckej chaty a obaja sme si určite všimli, že ani páni, ktorí komunikovali na Threeme, ani páni, ktorí komunikovali na chate, nehovorili o svojich priateľoch ako o nevinných osobách. Nikdy nepovedali, aké je to svinstvo, že nevinných ľudí takto prenasledujú. Kočner a Bödör a všetci tí, ktorí komunikovali, si nerobili najmenšie ilúzie o tom, čo robia. Veľmi dobre vedeli, že robia protizákonnú činnosť a že keby sa nastolili normálne pomery, tak by za to mali niesť trestnoprávnu zodpovednosť. Nemali o sebe najmenšie ilúzie. Žiadna politická objednávka, následky ich vlastných činov.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie