Denník N

Nedeľná nekázeň: Ôsmy deň stvorenia

Ilustračné foto - Fotolia
Ilustračné foto – Fotolia

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keď sme ešte boli biblickí ľudia, porozumeli sme potiaľ, pokiaľ sme vtedy vedeli dovidieť. Náš boh bol spravodlivý, ale prísny až žiarlivý kmeňový náčelník, ktorý tvorí z ničoho ako remeselník na hrnčiarskom kruhu. Ak nás naozaj stvoril, tak pred štyrmi miliardami rokov a nie ako muža a ženu, ale ako bezpohlavné mikroorganizmy. Biblickí ľudia však netušili, že opisujú stvorenie sveta spred miliárd rokov a už vôbec nemohli napísať ako vírusy a baktérie stvoril ich.

Vtedy im ešte vesmír neutiekol ďaleko za hviezdy viditeľné v mliečnej dráhe, a keď sa vylial Eufrat, mohlo to vyzerať, že spláchol naozaj celý svet. Svoju vlastnú spermiu sme v semene prvý raz uvideli až o tritisíc rokov po Mojžišovom narodení a o genetickej informácii vieme len 100 rokov. Biblickí spisovatelia sa domnievali, že sme stvárnení na spôsob najnepredstaviteľnejšieho predobrazu. A to je trúfalosť, ktorá aj boha posadila na zadok a odvtedy odpočíva.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Nedeľná nekázeň

Slovensko

Teraz najčítanejšie