Denník N

Ministerka Kolíková: SaS túto vládu nepoloží (+ video)

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Foto N - Tomáš Benedikovič
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Foto N – Tomáš Benedikovič

Na predsedu súdu, z ktorého vyniesli utajovanú prílohu k spisu Pčolinský, mám veľa otázok, hovorí ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Opäť sa diskutuje o tom, že SaS položí vládu, pretože sa schyľuje k hlasovaniu OĽaNO, Sme rodina, Za ľudí plus opozícia. Ide o podporu rodín za vyše miliardu ročne a SaS to odmieta, pretože by to znamenalo zvyšovanie daní pre vybrané firmy a výpadok príjmov samospráv. Nie ste v žiadnom politickom orgáne SaS, ale ako by sa podľa vás strana mala zachovať, ak sa také niečo stane?

SaS nepoloží vládu. V pondelok si Richard Sulík uplatnil veto, pokiaľ ide o zvyšovanie daní, a rokovania ďalej prebiehajú.

Ako viete, že SaS vládu nepoloží?

V rámci rozhovorov, ktoré sú aktuálne kľúčové, sa o veciach rozprávame. Viem, čo sa deje v SaS. V poslaneckom klube sú poslanci, ktorí sú členmi SaS, a aj takí, ktorí nie sú, a je dôležité, aby sme vedeli, čo sa deje. O veciach sa rozprávame a som informovaná.

Boli ste včera na koaličnej rade?

Áno. Osobitne k téme sociálneho balíka bolo ešte rokovanie, ktoré pokračovalo ďalej v užšom zložení koaličných lídrov a tých, ktorí boli prizvaní k tejto téme. Viem, že výsledkom rokovaní je, že si Richard Sulík uplatnil veto vo veci zvyšovania daní, tak ako to vyplýva z koaličnej zmluvy, a súčasne sa o danej téme rokuje.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Mária Kolíková

Rozhovory

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie