Denník N

Čo je dôležitejšie, cena energií alebo budúcnosť našich detí

Foto - TASR
Foto – TASR

Autor je predseda Maďarského fóra

Málokto si dnes uvedomuje, ako dobre sa nám žije. Vymanili sme sa spod ruskej nadvlády, začlenili sme sa k vyspelej západnej demokracii. Máme slobodu slova, môžeme slobodne študovať, cestovať, máme slobodu v sebarealizácii. Dnes však čelíme globálnym hrozbám pre ruskú agresiu na Ukrajinu. Diktátor a vojnový zločinec Putin napadol Ukrajinu a nepriamo nás vtiahol do vojny.

Dôsledkom tejto vojny je tých viac ako 400-tisíc vojnových utečencov, čo prišli na naše územie. Ďalšou reálnou hrozbou je vznik hladomoru v krajinách ako Sýria, Jemen, Libanon či Južná Afrika. To sú štáty, ktoré zásobuje potravinami Ukrajina. Ak sa vojna rýchlo neskončí, môžeme očakávať príchod miliónov migrantov ako ďalší dôsledok agresie.

Preto na tento globálny problém nie je možné hľadieť iba cez prizmu našej pohody ani prizmou, koľko bude stáť kWh elektrickej energie, či odkiaľ prídu ropa a plyn. Naša závislosť od ruskej ropy či ruského plynu je zbraňou v rukách diktátora, ktorý nás drží v šachu naším pohodlím. Preto sa musíme na dianie pozrieť z pohľadu, v akej krajine chceme, aby žili naše deti. Akú budúcnosť im chceme dopriať?

Správne rozhodnutie je, aby naše deti neboli závislé od nálad vojnových zločincov či diktátorov. Preto musíme konať s ohľadom na ich budúcnosť.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie