Denník N

Dvanásť tipov, čo pozerať na Netflixe, HBO Max, Apple TV+, DAFilms a ďalších službách

Colin Firth ako spisovateľ v Staircase. Foto - HBO Max
Colin Firth ako spisovateľ v Staircase. Foto – HBO Max

Nový výber redakčných tipov na zaujímavé filmy a seriály, ktoré sa dajú vidieť online.

Dušan Mikušovič

White Queen/White Princess/Spanish Princess (Netflix)

Netflix pridal do svojej ponuky trojicu starších historických seriálov, ktoré vám veľmi dobre predstavia históriu Anglicka v druhej polovici 15. storočia a na začiatku 16. storočia. Cez príbehy trojice anglických kraľovien, teda Alžbety Woodvillovej, Alžbety z Yorku a Kataríny Aragónskej, sa dozviete všetko podstatné o konci vojny ruží a nástupe Tudorovcov. Odporúčam, ak práve blúdite bezcieľne po Netflixe a máte pocit, že všetky seriály na tejto platforme sú rovnaké.

Anatómia škandálu (Netflix)

Skvelý britský seriál o politikovi, ktorý čelí obvineniu zo znásilnenia a ktorého kariéra je v ohrození. Bavilo ma najmä to, ako s každým dielom prichádzal nový odtieň škandálu, a ako sa postupne pomerne banálny príbeh menil na komplikovanejší, a najmä nejednoznačnejší.

White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch (Netflix)

Veľmi zaujímavý dokument, ktorý prináša príbeh módnej značky, populárnej v Amerike 90. rokov. Film prináša zaujímavý pohľad na to, ako atribúty, ktoré ešte pred tridsiatimi rokmi vyzerali príťažlivo a trendy, sa behom času stali kontroverznými, rasistickými a sexistickými.

Vitalia Bella

Staircase (HBO Max)

Keď som pred pár rokmi videla true crime dokument o súdnom procese s americkým spisovateľom Michaelom Petersonom obvineným z vraždy manželky, už vtedy

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tipy na filmy a seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie