Denník N

Vůjtek: Ak vám neprídu obrancovia z NHL, budete mať problém. Handzuš: Nie je to len o nich

Michal Handzuš a Vladimír Vůjtek. Foto N - Tomáš Benedikovič, Vladimír Šimíček
Michal Handzuš a Vladimír Vůjtek. Foto N – Tomáš Benedikovič, Vladimír Šimíček

Slovenskí hokejisti vo svojom úvodnom zápase na majstrovstvách sveta zdolali Francúzov 4:2, zajtra o 19.20 nastúpia proti Nemcom.

Denník N položil šesť otázok dvom odborníkom. Odpovedali Vladimír Vůjtek a Michal Handzuš.

Otázky:

1. Slováci vyhrávali už 2:0, no Francúzi v rozmedzí siedmich minút v druhej tretine vyrovnali a mali aj dve ďalšie obrovské šance, ktoré chytil Rybár. Čo sa stalo?

2. Pri našom góle na 3:2 Francúzi protestovali, že sme mali šiestich hráčov na ľade. Mal ten gól platiť?

3. Najväčšou hviezdou tímu Craiga Ramsayho je Tomáš Tatar, ktorý je zároveň slovenským kapitánom. Ako hodnotíte jeho výkon?

4. Ako hodnotíte výkon draftových nádejí Juraja Slafkovského a Šimona Nemca?

5. Ukázal tento zápas, že nám na turnaji hrozia veľké problémy v obrane, ak tím neposilnia Martin Fehérváry či Erik Černák z NHL?

6. Kto bol najlepším hráčom slovenského tímu?


1. Slováci vyhrávali už 2:0, no Francúzi v rozmedzí siedmich minút v druhej tretine vyrovnali a mali aj dve ďalšie obrovské šance, ktoré chytil Rybár. Čo sa stalo?

Vladimír Vůjtek

bývalý tréner slovenskej reprezentácie, s ktorou v roku 2012 získal striebro

Prišlo jedno zlé buly a po ňom zníženie na 1:2. Potom Slováci trochu znervózneli a pustili Francúzov do dvoch brejkov. Jeden premenili, druhý, chvalabohu, nie. Výsledok 4:2 však zodpovedá hre, ba možno dokonca hra bola ešte o niečo lepšia ako výsledok.

Michal Handzuš

bývalý útočník, majster sveta z roku 2002, držiteľ Stanleyho pohára

Druhú tretinu sme začali v pohode, ale hrali sme nedôsledne. Všetci hráči sa tlačili do útoku, aby dali tretí gól, a zostávali diery v obrane. Francúzi to využili, dali jeden gól, získali krídla a vtedy je väčšinou ťažké súpera zastaviť. Druhá tretina teda nebola dobrá, najmä naša hra v obrane.


2. Ako hodnotíte výkon draftových nádejí Juraja Slafkovského a Šimona Nemca?

Vůjtek: Oboch sledujem už dva roky. Nemec si odohral to čo vždy, takú svoju klasiku v obrane. Slafkovského bolo veľmi vidieť, ale v porovnaní s olympiádou sa mu dnes nedarilo strelecky. Mal štyri-päť pozícií, z ktorých na olympiáde dával góly, ale dnes mu to nevyšlo. Má dôležitú prihrávku pri góle na 4:2, ale predtým spravil aj chybu, po ktorej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie