Denník N

Nedeľná nekázeň: Prelomiť kruh odmietania, odporu a strachu

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Zrušenie otroctva, uzákonenie povinnej školskej dochádzky, volebného práva pre ženy, prístup k zdravotnej a sociálnej starostlivosti pre každého, deklarácia ľudských práv a slobôd – množstvo iných malých aj veľkých víťazstiev a rozhodnutí na rôznych úrovniach prispelo a prispieva k humanizácii sveta. Napriek všetkým preťaženiam, obmedzeniam a neistotám si dnes väčšina z nás užíva neporovnateľne vyšší životný štandard než generácie pred nami.

Reakcia cirkvi na výsledky poznania, vedeckého skúmania bola niekedy promptná, inokedy pomalšia, ale vždy, keď v nej ľudia našli odvahu prispieť k rozvíjaniu lásky, krásy, presadzovaniu pravdy a slobody, priniesla do života nádej, radosť a novú kvalitu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Nedeľná nekázeň

Komentáre

Teraz najčítanejšie