Denník N

Ramsay: Toľko vlastných gólov? Sčasti aj preto, že hráči boli v dobrých pozíciách

Craig Ramsay počas zápasu proti Kanade. Foto - TASR/Martin Baumann
Craig Ramsay počas zápasu proti Kanade. Foto – TASR/Martin Baumann

„Asi som si nechcel dať vlastný gól, to je jasné,“ hovoril Juraj Slafkovský po prehre 1:5 s Kanadou na MS v hokeji v Helsinkách. „Ale čo ja viem… Mohlo sa to odraziť do rohu, ale odrazilo sa to do bránky a teraj je to už asi jedno.“

Slafkovský zrazil puk za brankára Adam Húsku počas oslabovky v druhej tretine, vďaka čomu Kanada strelila víťazný gól na 2:1. Oficiálne ho pripísali Pierreovi-Lucovi Duboisovi.

Aj prvý kanadský gól strelil Slovák, a to Adam Jánošík, oficiálne Adam Lowry. Jánošík si strelil vlastný gól aj proti Francúzsku.

„Nevieme dať gól do súperovej bránky, ale vieme do vlastnej… Veľmi nezvyčajné,“ hodnotil tréner Craig Ramsay.

„Ale sčasti sa to stalo aj preto, že hráči sú v dobrých pozíciách, bojujú okolo vlastnej bránky, nemyslím si však, že nás to zastavilo, bojovali sme ďalej. Musíme len strieľať na bránku puk, má taký zlozvyk, že nakoniec skončí v sieti,“ odľahčil kanadský tréner Slovenska.

Slafkovský: Nerobme si z toho ťažkú hlavu

Aj keď na šampionáte do súperovej bránky stále neskóroval, 18-ročný Slafkovský opäť patril k najviditeľnejším hráčom na ľade.

Napriek nízkemu veku je už na novinárske otázky zvyknutý, nehanbí sa, a keď napríklad dostane otázku, či bol dnes hokej voči Slovákom krutý, ironicky odpovie: „To

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie