Denník N

Mats Wilander: Djoković bude počúvať Ivaniševića, no v hlave sa mu vždy ozve aj Vajdov hlas

Mats Wilander. Foto Eurosport
Mats Wilander. Foto Eurosport

Bývalý najlepší tenista na svete Mats Wilander je dlhodobo jedným z najobľúbenejších televíznych expertov. Aj tento rok bude pre fanúšikov na Eurosporte komentovať dianie na Roland Garros.

Pred začiatkom turnaja odpovedal Denníku N na otázky o konci spolupráce Novaka Djokovića a Mariána Vajdu. Ako bývalý talentovaný hokejista, ktorý si dodnes rád zahrá hokej na rybníku, tiež hovorí, prečo nepozerá majstrovstvá sveta v hokeji a nerozumie ľuďom, ktorí hokej riadia.

„Ak by som mal určiť najväčší progres v tenisovej histórii z technického, fyzického či mentálneho hľadiska, zvolím si Djokovićovu psychiku. A na tom má Vajda obrovskú zásluhu,“ myslí si Wilander.

Pozrite sa na Rafu so strýkom Tonim

„Samozrejme, že to Djokovića ovplyvní, a takisto to ovplyvní Vajdu,“ hovorí Wilander o rozchode, ktorý oznámili v marci, no udial sa už na konci minulej sezóny. Vajda trénoval Djokovića 14,5 roka, od júla 2019 si delil povinnosti s Chorvátom Goranom Ivaniševićom, ktorý je od začiatku roka Djokovićov jediný tréner.

„Neviem úplne, o čo tam išlo – či to bol prirodzený koniec, keď dvaja po dlhých rokoch jednoducho chcú ísť iným smerom. Toto sa v živote deje každý deň. Či je to však dobré, alebo zlé? To závisí výlučne od Novaka. Od Mariána sa toho naučil veľmi veľa a využíva to dodnes. Určite to nebude tak, že teraz bude počúvať už len Gorana Ivaniševića. Samozrejme, bude počúvať Gorana, no zároveň bude vo svojej hlave stále počuť aj Mariánov hlas.“

Wilander prirovnáva koniec Djokovića s Vajdom ku koncu Rafaela Nadala s jeho strýkom Tonim.

„Pozrime sa na Rafu. Hovorilo sa, aký dôležitý bol preňho strýko Toni. Bol však dôležitý len

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Roland Garros

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie