Denník N

Pčolinskému sa skomplikovala situácia. Zoroslav Kollár uzavrel dohodu o vine a treste

Denník N na jeseň 2020 fotografoval niekdajšieho riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského počas rozhovoru v netradične zariadenom salóniku v stráženom areáli SIS na Vajnorskej ulici v Bratislave. Foto N - Tomáš Benedikovič
Denník N na jeseň 2020 fotografoval niekdajšieho riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského počas rozhovoru v netradične zariadenom salóniku v stráženom areáli SIS na Vajnorskej ulici v Bratislave. Foto N – Tomáš Benedikovič

Podmienky dohody medzi prokurátorom a vplyvným konkurzným právnikom nie sú známe. Súd by mal o dohode rozhodnúť na konci budúceho týždňa.

Deň po tom, ako sa bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský dozvedel, že prokurátor naňho podal obžalobu, dostal ďalšiu zlú správu. Konkurzný právnik Zoroslav Kollár, ktorý bol pôvodne obvinený s Pčolinským, sa totiž priznal prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry a uzavrel s ním dohodu o vine a treste.

Ako prvá o dohode informovala televízia Markíza s tým, že jej podrobnosti nie sú verejne známe. „K podmienkam dohody sa pred jej schválením súdom určite nebudem vyjadrovať,“ povedal Kollárov obhajca Adrián Kucek.

Špecializovaný trestný súd by mal o dohode rozhodovať už na budúci týždeň v piatok.

Zoroslav Kollár. Foto – Plus 1 deň/Ján Zemiar

Kollár aj Rajecký, ktorý vypovedal o Kaliňákovi

Kollár sa priznáva k dvom skutkom. K úplatku v kauze bývalého šéfa SIS, ako aj ku krytiu výrobne nelegálnych cigariet.

V prípade cigariet je obvinený aj Tomáš Rajecký, ktorý sa rovnako ako Kollár objavil v minulosti na mafiánskych zoznamoch. Aj on už s políciou spolupracuje a vďaka tomu ho minulý týždeň prepustil prokurátor z väzby na slobodu. Rajecký vypovedal už aj v prípade Roberta Fica a Roberta Kaliňáka.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vladimír Pčolinský

Zoroslav Kollár

Slovensko

Teraz najčítanejšie