Denník N

Tim Henman: Molčan je logická voľba, pre Vajdu by nebolo príjemné trénovať po Djokovićovi iného hráča z top 10

Tim Henman. Foto – Eurosport
Tim Henman. Foto – Eurosport

Tim Henman mal byť tým, kto ukončí desaťročia trvajúce čakanie britských fanúšikov na domáceho víťaza Wimbledonu. Nakoniec to dokázal až Andy Murray, ktorý prišiel po ňom.

Kopec, na ktorom pozerajú diváci wimbledonské zápasy na veľkoplošnej obrazovke, však bude pre väčšinu fanúšikov už navždy Henman Hill (Henmanov kopec). Neskoršia mutácia Murray Mound (Murrayho vŕšok) sa síce používala, ale veľmi neujala.

Dnes je Tim Henman televíznym expertom, dianie na Roland Garros bude komentovať pre Eurosport. Pred turnajom odpovedal na otázky Denníka N.

Henman vysvetľuje wimbledonský zákaz štartu pre ruských a bieloruských tenistov, keďže je jedným z ľudí, ktorí sa na tomto rozhodnutí podieľali, hoci on sám s ním nesúhlasí.

„So slovenským tenisom mám bohatú históriu,“ hovorí Henman a spomína na detské fandenie proti Miloslavovi Mečířovi, pomalú bratislavskú antuku a zápasy s Dominikom Hrbatým a Karolom Kučerom.

Hovorí aj o rozchode Novaka Djokovića s Mariánom Vajdom.

Hrozné-hrozné rozhodnutie masívne pretláčané vládou

Vo Wimbledone tento rok nesmú štartovať ruskí a bieloruskí tenisti. Je to reakcia na to, že krajiny, ktoré reprezentujú, napadli Ukrajinu.

„Som vo wimbledonskom organizačnom výbore, takže som do rozhodovania bol zapojený. Je to veľmi zložitá situácia a Wimbledon sa dostal do hroznej pozície. K tomuto rozhodnutiu nás viedla vláda a mne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Roland Garros

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie