Denník N

300 slov z MS: Slováci zlyhali aj v činnosti, v ktorej doteraz excelovali

Foto – TASR
Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tento text vychádza po každom dni MS v hokeji, môžete si ho dať posielať na e-mail a vypočuť aj ako podcast.

Kým pred dvoma dňami sme slovenských hokejistov po zápase s Kanadou napriek prehre 1:5 chválili, za stredajší výkon si pochvalu nezaslúžia. Napriek tomu v zápase s podobne kvalitným súperom (Švajčiarskom) mohli – a žiada sa povedať, že aj mali – získať aspoň bod. Realitou je však prehra 3:5.

Ak existuje najhorší možný spôsob, ako začať zápas, je ním gól v prvej minúte pri vlastnej presilovke. Z pohľadu úvodných dvoch tretín to bol príznačný moment. Na ľade to totiž občas vyzeralo tak, akoby si Švajčiari v pohode vystačili aj bez jedného či dvoch korčuliarov. Nakoniec, taká bola často aj realita.

V početnej prevahe hrali Slováci za celý zápas takmer 17 minút a dokonca hneď dvakrát aj v pomere 5 na 3. Prvú z týchto presiloviek mali v druhej tretine, napriek tomu v celej prostrednej časti vystrelil na bránu len dvakrát. Aký kontrast v porovnaní s 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie