Denník N

Komentátori Denníka N: Matovič sa nám vysmieva, znovu zamoril debatu a otočil ju iným smerom

Filip Obradovič a Ján Kováč. Foto N - Vladimír Šimíček
Filip Obradovič a Ján Kováč. Foto N – Vladimír Šimíček

Minister financií má drzosť priznať, že s rodinným balíkom prišiel v čase, keď problém s infláciou nebol – a teda nejde o inflačnú pomoc, vraví komentátor Filip Obradovič, ktorý bol s vedúcim redakcie Denníka E Jánom Kováčom hosťom podcastu V redakcii.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Filip, v pondelkovom Newsfiltri si v súvislosti s daňovým bonusom napísal, že „Matovič je späť vo forme, zo štátu si robí kolotoče“, a že sledujeme „narcisovu voľnú jazdu“. Pozoruješ nejakú opakujúcu sa fázu výkonu politiky ministra financií? Čím sa vyznačuje?

Obradovič: Pracovne to môžeme nazvať, že ide o „manickú fázu“ Igora Matoviča. Vyznačuje sa tým, že dostane nápad, ktorý pretláča silou-mocou, porušuje všetky pravidlá a tých, ktorí s ním nesúhlasia, osočuje a nadáva im. Je to ten istý vzorec, ktorý pozorujeme od momentu, keď nastúpil do vlády.

Rodinná pomoc je v zásade to isté, ako bolo celoplošné testovanie, nákup vakcín Sputnik, očkovacia lotéria či príspevok za očkovanie pred vianočnými sviatkami. Znova sme svedkami toho, že Igor Matovič pretláča niečo, čo nebolo dohodnuté. Malo ísť o inflačnú pomoc, namiesto toho sa spoločenská diskusia zamorila rok starým nápadom Igora Matoviča, ktorý nemá s inflačnou politikou v zásade nič spoločné.

Niečo podobné povedal tento týždeň v podcaste V redakcii aj primátor Hlohovca Miroslav Kollár, keď nápad označil za „ďalšiu Matovičovu atómovku“. Projekty, ktoré si vymenoval, sa vyznačovali tým, že si ich líder OĽaNO nakoniec vydupal, ale vo finále nemali efekt, ktorý si želal. Bude to tak aj teraz?

Obradovič: To, či nemali efekt, ktorý očakával, je vec interpretácie. Po celoplošnom testovaní nám ukazoval

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

OĽaNO

Richard Sulík

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie