Denník N

Gretka Pavlovová z Atmosféry: Som rada, že sú ľudia, ktorí majú náš festival v kalendári ako Vianoce

Šéfka festivalu Grétka Pavlovová. Foto - Vladimír Šimíček
Šéfka festivalu Grétka Pavlovová. Foto – Vladimír Šimíček

Festival v Hontianskych Nemciach tento rok oslavuje 10. výročie.

Hudobné festivaly zažili počas pandémie krušné časy. Jedna z najobľúbenejších letných akcií na Slovensku prežila a tento rok sa vracia v plnej sile. Napriek tomu, že Atmosféra až dnes zverejnila hudobný program, už polovica lístkov je predaná. O desiatom ročníku sme sa porozprávali so zakladateľkou festivalu Gretkou Pavlovovou.

Posledné ročníky to bolo s Atmosférou ako na hojdačke. V roku 2020 ste ju museli úplne zrušiť a rok nato sa uskutočnila s obmedzenou kapacitou. Ako ste to všetko zvládli?

V roku 2020 sme ju zrušili rovno dvakrát. Najprv sme ju nemohli spraviť s plnou kapacitou, a preto sme vymysleli tri menšie formáty Nádychy s Atmosférou s plným festivalovým programom, ale ani to nevyšlo. Veľmi sme chceli, aby sa festival uskutočnil, ale ľudia sa báli nákazy a nekupovali si lístky. V ďalšom roku sa uvoľnili opatrenia do tej miery, že sme ho mohli robiť s tisícovou kapacitou. Bol to veľký stres. Ešte týždeň pred začiatkom sme mali oranžový okres, ktorý sa v poslednej chvíli zmenil na zelený. Nakoniec to bolo úžasné. Okolo 75 percent návštevníkov

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Rozhovory

Kultúra

Teraz najčítanejšie