Denník N

Bekhend, forhend a ty kokso, išlo to dnu, smial sa Slafkovský, ktorý hovorí, že vie hrať aj lepšie

Slafkovský zakončuje pri avizovanom vylúčení. Foto - TASR/Martin Baumann
Slafkovský zakončuje pri avizovanom vylúčení. Foto – TASR/Martin Baumann

Plynula 35. minúta zápasu Kazachstan – Slovensko, naši viedli 3:2, keď si puk v obrannom pásme zobral Juraj Slafkovský, prešiel cez troch protihráčov. Už keď zakončoval, rozhodca signalizoval, že slovenský hokejista bol faulovaný. Hralo sa ďalej, Slafkovský svoju šancu nepremenil.

Nasledovalo trestné strieľanie.

„Čudoval som sa, že mám také ruky, ale asi nakoniec mám. Som rád, že sa mi to podarilo, ani som nečakal, že to bude nájazd, veď som ani nešiel až tak sám na bránu, ale to už je jedno,“ povedal Slafkovský.

„Na lavičke dvakrát padla otázka, kto naň pôjde,“ uviedol Craig Ramsay. „Povedal som, že Slavi. Slavi to vybojoval, on si to zaslúžil, akokoľvek to dopadne.“

„Celý zápas bol veľmi silný, je to skvelý chalan do tímu. Bojuje, usmieva sa, chce hrať, chce robiť všetko. Má však okolo seba aj dobrých hráčov – Krištofa a Tatara, no zlepšuje aj tých okolo seba,“ dodal kanadský tréner.

„Spomenul som si na Cehla,“ hovoril Slafkovský o samostatných nájazdoch na olympiáde, keď Peter Cehlárik premenil svoj pokus vo štvrťfinále olympijského turnaja proti USA. „Nič iné som nechcel robiť. Behkend, forhend a ty kokso, od tyčky to vošlo dnu.“ Neskôr pre anglicky hovoriacich novinárov dodal:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie