Denník N

Pán tréner Lašák nám povedal, kam strieľať, hovorí Sýkora, ktorý zobral Slafkovskému rekord

Adam Sýkora so svojim otcom Romanom. Foto - TASR/Martin Baumann
Adam Sýkora so svojim otcom Romanom. Foto – TASR/Martin Baumann

Popri Jurajovi Slafkovskom, Šimomovi Nemcovi či Filipovi Mešárovi je slovenskou nádejou pred tohtoročným draftom NHL aj menej nápadný hráč – 17-ročný Adam Sýkora.

Ten sa ukázal skautom v sobotňajšom zápase na majstrovstvách sveta, kde strelil víťazný gól zápasu proti Taliansku (3:1), v ktorom si Slováci zachovali nádej na postup do štvrťfinále. Ak sa doň chcú dostať, musia v utorok zdolať Dánov.

„Neuveriteľné, som plný emócií,“ spustil pred novinármi oficiálne ocenený najlepší hráč Slovákov. „Veľmi si vážim aj víťazstvo, verím, že postúpime do štvrťfinále.“

Jeho moment prišiel šesť sekúnd pred koncom prvej tretiny, keď po Slafkovského prihrávke prekonal talianskeho brankára Andreasa Bernarda. Veľkú šancu na gól mal už proti Kanade, vtedy však zvolil „vymiešanie“ brankára, včera nešpekuloval.

„Pán tréner brankárov Ján Lašák nám povedal, že keď sme na ľavej strane, máme hľadať tú druhú stranu na lapačku brankára. Túto radu som využil a som rád, že to padlo,“ usmieval sa.

Sýkora sa zároveň stal najmladším strelcom Slovenska v histórii majstrovstiev sveta: „Nemám slov, ale stále sa treba držať pri zemi, ešte to nič neznamená, treba pokračovať v práci na sebe.“

Keď mu novinári pripomenuli, koho prekonal, len sa usmial: „Takúto hviezdu, tak to je úspech!“

Sýkora v pozápasovej eufórii priznal, že v jednom momente sa nezachoval úplne športovo, a to keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie