Denník N

Exminister Jozef Mihál: Toto je Igor (+ video)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ste ešte stále členom SaS?

Áno, ešte som stále členom SaS.

Ako teraz funguje vaša práca pre SaS?

Momentálne som pasívnym členom, ktorý nemá žiadne funkcie. Som k dispozícii ľuďom, ako sú napríklad poslanci Marián Viskupič, šéf finančného výboru alebo Peter Cmorej. Ak niečo potrebujú vysvetliť alebo poradiť, tak im veľmi rád pomáham, napríklad teraz pri daňovom bonuse alebo pokiaľ ide o zámery ministra Krajniaka s dôchodkami.

Líder OĽaNO Igor Matovič nedávno predstavil svoj nápad, ako pomôcť slovenským rodinám, je to v parlamente v skrátenom legislatívnom konaní a niektorí to prirovnávajú k tomu, že zhodil ďalšiu svoju atómovku. Každého, kto tento návrh kritizuje alebo je proti nemu, Matovič označuje za toho, kto je proti rodinám. Ste aj vy proti rodinám?

No len by Igor Matovič skúsil na mňa použiť takýto výraz. Bol som ten, kto v roku 2010 a 2011 začal postupne predlžovať materskú, zvyšovať ju, zaviedla sa materská pre otcov, z čoho ťažia desaťtisíce rodín na Slovensku. Takisto to bol zásah do štátneho rozpočtu alebo do rozpočtu Sociálnej poisťovne a som na ten krok hrdý. Najmä rodiny, ktorým sa má narodiť dieťa alebo sa im narodilo, si takto môžu finančne prilepšiť a oteckovia môžu byť šesť-sedem mesiacov na materskej. Mnohí to využívajú a nejde len o peniaze, ale aj o to, že sú so svojím malým dieťaťom. Ľudia mi za to ďakujú. Vždy však treba poznať mieru.

To, čo teraz robí Igor Matovič, je skôr snaha postaviť si za sebou v politike pomníček, aby si ho ľudia zapamätali, že aspoň niečo urobil, nech to stojí, čo to stojí. Či to je premyslené, či to má logiku, či na to štát bude mať, z čoho sa to zafinancuje, či to naozaj pomôže, tieto otázky Igor Matovič nerieši.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

SaS

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie