Denník N

Trest pre Kováčika usvedčuje z klamstva aj Fica

Shooty - Hrozba
Shooty – Hrozba

Štát so skorumpovanými ľuďmi na čele nemohol fungovať v prospech svojich občanov.

Dušan Kováčik v roku 2004 predstavoval pri nástupe do funkcie prvého špeciálneho prokurátora nádej, že na Slovensku konečne prestanú byť nedotknuteľní páchatelia trestných činov s politickým pozadím alebo skorumpovaní predstavitelia štátu.

Po osemnástich rokoch Kováčik túto nádej naplnil, hoci úplne inak, ako si všetci vrátane neho predstavovali. On sám sa stal doteraz najmocnejším právoplatne odsúdeným predstaviteľom krajiny v dejinách samostatného demokratického Slovenska. Pre prijímanie úplatku od mafie.

Bez ohľadu na právnické diskusie, či je zníženie trestu na osem rokov namiesto štrnástich primerané, ide o historický okamih. Hoci sa Kováčik dostal k moci počas druhej vlády Mikuláša Dzurindu, pán 0 : 61 (nula podaných obžalôb v dozorovaných prípadoch) sa z neho stal za pôsobenia vlád Roberta Fica.

Nie je náhoda, že práve predseda Smeru padlého špeciálneho prokurátora obhajoval, robil z neho obeť politických procesov a ukazoval sa na pojednávaní s ním. A že na nahrávke z poľovníckej chaty hovoril: „Ja, ja, ja totiž Dušana Kováčika považujem za hrozne prelomový prípad.“ Tak teraz sa to zlomilo.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dušan Kováčik

Nahrávky na chate

Robert Fico

Komentáre

Teraz najčítanejšie