Denník N

Bitky na diskotékach vymenil za tréning a morálny kódex bušidó. Čech Procházka teraz zabojuje o titul v UFC

Keď český MMA zápasník vlani v máji vo svojom druhom zápase v UFC zdolal Dominicka Reyesa nevídaným knokautom lakťom z otočky, bývalý šampión poloťažkej a ťažkej váhy Daniel Cormier ho prirovnal k „lavíne valiacej sa z kopca“. „Používa svoje kardio ako zbraň, má tvrdú bradu a skvelé inštinkty na ukončovanie zápasov,“ napísal o ňom na Twitteri.

Jiří Procházka pred Reyesom pri debute tvrdo knokautoval aj Volkana Oezdemira a stačili mu iba dva zápasy na to, aby v najprestížnejšej lige sveta urobil veľký dojem a aby sa o ňom začalo hovoriť ako o potenciálnom vyzývateľovi o titul v poloťažkej váhe.

V očiach vedenia UFC podrástol aj tým, že prijal úlohu titulového náhradníka pre podujatie UFC 267, na ktorom sa v zápase o titul stretli Jan Błachowicz a Glover Teixeira. Znamenalo to, že Procházka podstúpil riadnu prípravu a mal byť pripravený naskočiť do zápasu v prípade zranenia ktoréhokoľvek z dvojice zápasníkov.

To sa síce nestalo, ale 12. júna nadránom nášho času už Procházka o titul predsa len zabojuje proti víťazovi spomenutého zápasu Gloverovi Teixeirovi z Brazílie. Súboj bude vyvrcholením turnaja UFC 275, ktorý sa uskutoční v singapurskom meste Kallang.

Favoritom je podľa stávkových kancelárií Procházka, pre ktorého ide o životnú šancu dosiahnuť najväčší možný úspech v MMA. O titul zabojuje ako prvý Čech v histórii.

Dostal podmienku

29-ročný Procházka v rozhovoroch s médiami vystupuje pokojne a prístupne, no pred začiatkom profesionálnej kariéry pokojný život rozhodne neviedol.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MMA

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie