Denník N

Vajda prvý raz chystá taktiku na Djokovića: Novak mi už písal. Ak niekto pozná jeho slabinu, som to ja

Marián Vajda a Novak Djoković tvorili pätnásť rokov tím. Teraz sa stretnú ako súperi. Foto – TASR/Pavel Neubauer
Marián Vajda a Novak Djoković tvorili pätnásť rokov tím. Teraz sa stretnú ako súperi. Foto – TASR/Pavel Neubauer

Marián Vajda si ako tréner Novaka Djokovića v posledných pätnástich rokoch zvykol na veľké štadióny. Na nich bolo prakticky nemožné sledovať Vajdu počas zápasu zblízka, divák videl maximálne to, čo snímala televízia.

Teraz sa Vajda vrátil na Roland Garros ako tréner Alexa Molčana. Jeho zápas prvého kola proti Argentínčanovi Federicovi Coriovi umiestnili na maličký kurt č. 4, kde sa vojde okolo 250 divákov. Vajda sa tak na tribúne tlačil spolu s fanúšikmi a bolo možné sledovať aj počuť, čo počas zápasu hovorí.

Molčan zápas vyhral 6:3, 6:4, 3:6, 6:3, čo znamená, že v druhom kole nastúpi proti Novakovi Djokovićovi. Vajda po zápase poskytol rozhovor pre Denník N.

Dočítate sa:

  • čo hovoril Vajda Molčanovi z tribúny;
  • čo Vajda napísal v esemeske Djokovićovi a ako Djoković reagoval;
  • čo sa za necelý mesiac spolupráce dozvedel o Molčanovi.

Ideme namiesto idemo

Prvé kolo grandslamu by sa trénerovi, ktorý vyhral 20 grandslamových titulov, mohlo zdať málo vzrušujúce. Nebol to Vajdov prípad. Do zápasu bol podobne zaangažovaný, ako keď viedol Djokovića v grandslamovom finále. Opäť so svojím zverencom prežíval každú loptičku. Rozdiel bol len v tom, že namiesto srbského „Idemo!“ kričal slovenské „Ideme!“.

Vajda Molčana povzbudzoval, zatínal päsť po víťazných výmenách a ťukal si na spánok, keď Molčan vyhral výmenu vďaka rozumnej taktike. Bol tradične celý čas pozitívny a Molčana najčastejšie nabádal k aktívnej hre. Kričal na neho pokyny ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Roland Garros

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie