Denník N

Slováci: Vybehli sme na nich. Ukrivdený dánsky tréner: Aj my by sme to spravili, nebyť hroznej práce IIHF

Heinz Ehlers počas zápasu so Slovenskom. Foto - TASR/Martin Baumann
Heinz Ehlers počas zápasu so Slovenskom. Foto – TASR/Martin Baumann

Pred zápasom sa to novinári pýtali hráčov, trénerov aj expertov: akú úlohu zohrá, že kým Slováci mali dva dni pauzy, Dáni nastúpia na zápas proti Slovensku len 17 hodín po tom, ako dohrajú s Kanadou.

Odpovede boli rôzne: môže to mať vplyv, no niekedy je aj dobré byť v zápasovom tempe.

Napokon sa ukázalo, že Dánov pondelkové historické víťazstvo 3:2 nad Kanadou nenakoplo do ďalšieho skvelého výkonu. Naopak.

„Na to sme sa však nemohli spoliehať, hráči sú zvyknutí hrať deň po dni,“ hovoril Juraj Slafkovský po víťazstve 7:1. Prišlo v zápase, ktorý bol priamym súbojom o štvrťfinále.

„Vedeli sme, akí sú silní, ako dobre hrajú, sú silní na puku. Je to veľmi fyzický tím. Ak sa však dostaneme do rýchlosti, musia oni naháňať nás, čo je veľký rozdiel,“ hodnotil Craig Ramsay, tréner slovenskej reprezentácie.

A jeho zámer sa aj naplnil.

„Hovoril som, že keď budeme dávať puky hlboko a uberať im energiu v ich obrannom pásme, prekorčuľujeme ich a budeme fyzickejší, tak to zvládneme. A naozaj – od prvej po štvrtú formáciu sme sa všetky chytili a robili sme to isté, každý zabral, som veľmi hrdý na tento tím. Naše mužstvo je lepšie zo dňa na deň,“ hodnotil Tomáš Tatar, ktorý zariadil vedenie 2:0 po prvej tretine.

Uznal to aj dánsky tréner Heinz Ehlers: „Od začiatku na nás vyštartovali, povedal by som chlapcom, nech urobia to isté, keby to bolo naopak a Slováci mali deň predtým zápas s Kanadou. Pondelkový zápas nás stál proste príliš veľa energie. Hrať následne proti top hokejovej krajine bolo pre nás príliš ťažké.“

Kým Slováci boli spokojní, Ehlers po zápase zúril na IIHF, Medzinárodnú federáciu ľadového hokeja:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie