Denník N

300 slov z MS: Tatar je hrdinom zaslúžene. Za dva góly aj za celé tri týždne

Foto – TASR
Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Mal to byť vyrovnaný zápas s minimálnym počtom gólov, no výsledkom je rezultát, ktorý atakuje rekordné slovenské víťazstvá na MS. Hokejisti porazili Dánov 7:1 a postúpili do štvrťfinále, na svetových šampionátoch boli gólovo produktívnejší naposledy v roku 2006, keď zdolali Ukrajinu 8:0.

Ako povedal Vladimír Vůjtek, rozhodlo sa už v prvej tretine, ktorá mala jediného hrdinu. Kapitán Tomáš Tatar strelil oba slovenské góly a po stretnutí si prevzal ocenenie pre najlepšieho hráča víťazného tímu.

Patrí mu plným právom. A nielen za duel s Dánskom, ale rovnako za to, čo predvádzal a ako sa správal v uplynulých troch týždňoch. Na ľade aj mimo neho.

Ukážkový prístup Tatar predviedol už na začiatku mája, keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie