Denník N

Ešte nikdy nám nebolo takto dobre a bude lepšie

Žijeme v čoraz absurdnejšom svete a dúfam, že Steven Pinker a ostatní autori štúdií o tom, že ľuďom ešte nikdy v dejinách nebolo tak dobre ako teraz, sa aspoň občas rozpačito poškrabú za uchom.

Práve som si pozrel novú show Rickyho Gervaisa (býva kúsok odo mňa) a je to veľká sranda, skvelý humor a irónia a je to duchaplné a provokatívne a mnoho nevtipných a identickopolitických ľudí sa urazí, samozrejme. Nech by sa však Ricky snažil, ako chcel, vrchol irónie dosiahol dnešný večer až po tom, čo som dopozeral show a pred spaním som sa pozrel, čo je nové.

Nové je to, že v Houstone, štát Texas, v prelestných Spojených štátoch amerických, bude tento víkend výročná konferencia National Rifle Association, čiže Národného zbraňového združenia. Je to organizácia, ktorá propaguje zbrane a lobuje za voľné nosenie zbraní a voľný predaj zbraní a voľnú propagáciu zbraní a všetky podobné americké nezmysly, ktoré blbcom definujú slobodu.

Irónia vôbec nie je v tom, že konferencia sa bude konať tri dni po včerajšej masovej vražde 19 malých detí práve v Texase. To je pre Američanov normálne. Tri dni strávia zlobovaní politici riešením problému zvyčajným spôsobom, menovite posielaním myšlienok a modlitieb obetiam a ich rodinám. Je to (thoughts and prayers) osvedčená metóda, používajú ju už dlho a doteraz vždy zabrala. Obete okamžite vstali z hrobov a rodiny prestali byť smutné. A nikdy sa už nič podobné nezopakuje. A regenerovaní politici budú mať na konferencii prejavy o slobode a druhom dodatku k ústave.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie