Denník N

Matovičovi na úspešné vládnutie niečo chýba

Foto - TASR
Foto – TASR

Autor je predsedom strany Maďarské fórum

Nech sa pozeráme, ako chceme, máme vládu OĽaNO a je jedno, či na jej čele stojí Heger alebo Matovič. Matovič je ten, kto vládu poskladal, a je aj tým človekom, ktorý ju rozbíja. Vyhral voľby, lebo sľúbil, že bude bojovať proti korupcii a klientelizmu. A práve jeho hnutie je najväčšou brzdou v boji proti korupcii a klientelizmu.

Fica nevydali súdu práve vinou poslancov OĽaNO a jeho koaličných partnerov. Jeho ministri Vlčan a Budaj riadia „svoje“ ministerstvá tak, že tam netransparentnosť kvitne a bujnie, najmä v podobe predražených nákupov a bez patričného vysvetlenia. Matovič s Hegerom sú tí, čo ich ochraňujú. Matovič, ktorý nie je schopný hospodáriť ani s rodinnou kasou (odovzdal ju manželke), hospodári s peniazmi nás všetkých. A ako nehospodárne, to máme možnosť vidieť. Jeho správanie je nerozumné.

Rovnako nerozumná je spolupráca s fašistami pri presadzovaní čohokoľvek. Nezabúdajme, k tomu sa uchyľoval aj Fico s Pellegrinim. Vrcholom jeho nerozumného správania je zásah do slobody médií a obhajoba fašistov. Je nezmysel obmedzovať médiá a myslieť si, že je správne dať fašistickej strane zodpovedajúci mediálny priestor len preto, že sa dostala do parlamentu.

Rovnako je z hľadiska voličov odstrašujúca predstava, že by štvrtina mediálneho priestoru pre politikov mala patriť takým ako Matovič, Záborská, Tabák a myslím, že ďalej ani netreba menovať. Je to to isté, ako keď si Fico presadil, že má v médiách nárok na akúkoľvek opravu a odpoveď. Zastrašoval médiá, až to dospelo k vražde novinára. Takto by rozumný človek nemal zmýšľať.

Sedliackym rozumom by to človek pomenoval asi takto: „Je to na hojdacieho koňa. Hlavu to má, ale rozum nie.“

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie