Denník N

Matovič je na hlasovanie s kotlebovcami hrdý. Šiesti politici OĽaNO vrátane premiéra hovoria, kde sú ich hranice

Igor Matovič a ďalšie tváre OĽaNO. Foto - TASR a N
Igor Matovič a ďalšie tváre OĽaNO. Foto – TASR a N

Heger odkazuje, že on by s ĽSNS nerokoval, pre Kristiána Čekovského by bolo problémom, ak by rodinný balík prešiel len vďaka hlasom kotlebovcov.

Predseda OĽaNO Igor Matovič v utorok po hlasovaní o svojom takzvanom balíku pomoci rodinám poďakoval poslancom Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko za podporu. Sám ich opakovane v minulosti nazýval fašistami, teraz za „naozajstných“ fašistov označil odídencov z ĽSNS, poslancov okolo Republiky, ktorí vraj „robia mopslíkov Ficovi“.

Tých, ktorí zostali u Kotlebu, naopak, pochválil. Opakovane. „Ja som hrdý a budem hrdý, kým nezomriem, na to, že k prorodinnej časti našej koalície sa pridali ľudia, ktorí mohli na nás kašľať. Mohli hrať tu tie vaše trápne hry o tom, že ideme pomáhať Matovičovi a koalícii,“ povedal v záverečnej reči tesne pred hlasovaním.

„Som hrdý na každého jedného… môžete hovoriť koľkokoľvek ráz, že fašisti a podobne. Nie, tu sa delia ľudia v tejto sále na ľudí, ktorým tu niečo bije (ukazoval pritom na srdce) a ktorí tu majú kamene. Pre ktorých rodina niečo znamená a pre ktorých rodina nie je hodnotou.“

Potom sa k slovám o hrdosti vrátil ešte raz a jeho slová boli ešte jasnejšie. „Je mi ukradnuté, koľkokrát ma za to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Matovičov balíček

OĽaNO

Slovensko

Teraz najčítanejšie