Denník N

300 slov z MS: Keď všetko zmenil Šatanov príhovor. Lašák: Dá sa to porovnať s nami, ale títo chlapci to majú inak

Ján Lašák počas tréningu s Danielom Gachulincom. Foto - TASR/Martin Baumann
Ján Lašák počas tréningu s Danielom Gachulincom. Foto – TASR/Martin Baumann

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tento text vychádza po každom dni MS v hokeji, môžete si ho dať posielať na e-mail a vypočuť aj ako podcast.

Slovenskí hokejisti včera absolvovali dvojhodinovú cestu autobusom z Helsínk do Tampere, kde dnes o 19.20 h nastúpia v štvrťfinále majstrovstiev sveta proti Fínsku.

„Či im budeme chcieť vrátiť prehru zo semifinále na olympiáde? Bolo by im pekné vrátiť to za posledných 18 rokov!“ smial sa Juraj Slafkovský po utorkovom víťazstve nad Dánskom.

Narážal tým na to, že Slováci naposledy Fínov na veľkom turnaji zdolali v Ostrave 2004, keď on mal len jeden mesiac. Odvtedy s nimi prehrali 13 zápasov za sebou.

Na šampionáte je trénerom brankárov Ján Lašák, ktorý si pamätá situáciu spred 22 rokov, o ktorej hovoril aj v knihe Majstri sveta od Štefana Bugana. Keď vtedy Slováci v Petrohrade prvýkrát v histórii postúpili do štvrťfinále, prišlo uspokojenie. Až príhovor kapitána Miroslava Šatana, v ktorom im zvýraznil, že nie sú o nič horší od Američanov, im dodal vieru v postup.

Aká je nálada teraz pred štvrťfinále s veľkým favoritom? „Dá sa to porovnať, akurát títo chlapci to majú inak nastavené. My

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie