Denník N

Nový detský komisár Mikloško – ani úsmev, ani dar

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Aj pomáhajúci ľudia majú svoje limity a môžu sa aj fundamentálne mýliť a dokonca aj ubližovať. 

Viera Tomanová, ktorá vrchovatou mierou prepásla šancu vybudovať na Slovensku rešpektovaný Úrad komisára pre deti, dnes opustí svoje pôsobisko po polroku nadsluhovania.

Jej nástupca, včera zvolený Jozef Mikloško z organizácie Úsmev ako dar vyhlásil, že o nej nemôže povedať jedno zlé slovo, lebo v úrade urobila kus dobrej práce. Každý, kto aspoň trochu sledoval Tomanovej počínanie v úrade, sa musí pýtať, či je Mikloško nenormálne zdvorilý alebo či to naozaj myslí vážne a nevidí nič zlé na jej rodinkárstve, na zlyhaní v kauze Čistý deň, kde komunikovala s Marianom Kočnerom, či na tom, že v rodičovských sporoch o deti stála skôr na strane jedného z rodičov, ako by chránila záujmy detí.

Ledabolé hodnotenie Tomanovej však nie je to hlavné, čo v súvislosti s Mikloškom v úrade vyvoláva nepríjemné pocity, aj keď takisto o niečom svedčí. Lebo tak ako si nevšimol Tomanovej zlyhania, tak si napríklad nevedel spomenúť na nenávistné výroky farára Kuffu proti LGBTI ľuďom, zato ocenil jeho prácu pre sociálne slabších.

Mikloško totiž dáva dosť najavo, a zopakoval to aj pri verejnom vypočutí v novembri minulého roka, že jeho názory na homosexualitu nie sú v súlade s modernou vedou. Obhajuje aj konverznú terapiu, ktorá zničila životy mnohým ľuďom. O homosexualite hovorí ako o „zranení“ a odmieta adopcie pármi rovnakého pohlavia.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie