Denník N

Školský týždeň: Krúžkovné nerieši najväčšie priority a najmä chudobné rodiny môžu mať problém využiť ho

Nová časť školského newsfiltra Školský týždeň: 1. Parlament schválil krúžkovné. Nerieši najväčšie priority a najmä chudobné rodiny môžu mať problém ho využiť. 2. Mali by sme lepšie odmeňovať učiteľky a učiteľov niektorých predmetov? Zatiaľ na to nemáme dostatok silných argumentov.

Školský týždeň pripravuje Centrum vzdelávacích analýz, podporiť ho môžete tu.

1. Parlament schválil krúžkovné. Nerieši najväčšie priority a najmä chudobné rodiny môžu mať problém ho využiť

Parlament tento týždeň schválil návrh zákona, ktorým by sa mal zaviesť príspevok na voľnočasové aktivity detí. Ide o súčasť takzvanej daňovej revolúcie, ktorú predstavil minister financií. Tento príspevok sa stretol s pomerne výraznou kritikou zo strany ministra školstva aj niektorých odborníkovodborníčok.

Ideu príspevkov na voľnočasové aktivity detí predstavil minister financií ešte koncom minulého roka. Vtedy sme písali predovšetkým o samotnom zámere investovať pomerne vysoký objem peňazí do podpory mimoškolských aktivít. Poukázali sme na to, že nepochybne ide o dôležitú tému. Kvalitne strávený čas mimo vyučovania môže prispieť k rozvoju zručností detí aj k prevencii negatívnych javov ako kriminalita či užívanie drog.

Na druhej strane sme upozornili na to, že hrozí, že z voľnočasových poukazov budú najmenej benefitovať práve deti, ktoré potrebujú najväčšiu podporu.

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ Centrum vzdelávacích analýz je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Školský týždeň

Každý štvrtok v spolupráci s expertmi z Centra vzdelávacích analýz prináša Školský týždeň najdôležitejšie informácie zo školstva, analýzy a návrhy, ako zmeniť vzdelávanie.

Školstvo

Komentáre, Slovensko

Teraz najčítanejšie