Denník N

Slováci by mali byť hrdí na svojich trénerov. Proti Fínom ste neboli horším tímom, hodnotia Hadamczik, Vůjtek a Handzuš

Slovenskí hokejisti prehrali vo štvrťfinále MS s domácim Fínskom 2:4 a na šampionáte končia. Po zápase položil Denník N šesť otázok trom odborníkom.

Odpovedali Vladimír Vůjtek, Michal Handzuš a Alois Hadamczik.

Otázky:

1. Na Slovákov bol pred zápasom kurz viac ako 9, na Fínov 1,3. Ako to, že na ľade to tak jednoznačne nevyzeralo?

2. Ukázal sa dnes v niečom ten povestný fínsky systém?

3. Prvý slovenský gól strelil Adam Sýkora. Ako celkovo hodnotíte to, čo predviedli slovenskí mladíci na tomto turnaji? Mohli im výkony pomôcť pred nadchádzajúcim draftom?

4. Čo bolo dobré a čo zlé na vystúpení Slovenska na tomto šampionáte?

5. Kto bol najlepším hráčom Slovenska na turnaji?

6. Ako vidíte budúcnosť slovenského hokeja? Na posledných troch veľkých turnajoch sme boli vo štvrťfinále – máme si na to zvykať?


1. Na Slovákov bol pred zápasom kurz viac ako 9, na Fínov 1,3. Ako to, že na ľade to tak jednoznačne nevyzeralo?

Vladimír Vůjtek

bývalý tréner slovenskej reprezentácie, s ktorou v roku 2012 získal striebro; ako tréner pôsobil aj v HC Vítkovice či v HC Oceláři Třinec; viedol aj českú reprezentáciu

Tiež som pred týmto zápasom favorizoval Fínov, ale po stretnutí musím povedať, že nevyhralo lepšie, ale šťastnejšie mužstvo. Slovensko skoro celý zápas dirigovalo hru a tempo. Žiaľ, doplatili na jednu hrubú chybu mladého obrancu a Fínom sa vlastne podarila jedna jediná akcia, keď v útočnom pásme zatlačili na Slovensko a krásnou akciou upravili na 3:2. Potom ešte Slafkovský dal tyčku. Som smutný z toho, že Slovensko prehralo v takomto zápase, v ktorom skutočne podľa môjho názoru bolo lepšie.


Michal Handzuš

bývalý útočník, majster sveta z roku 2002, držiteľ Stanleyho pohára

Je to šport a niekedy veci nie sú také jednoznačné. Chalani hrali vynikajúco, Fínov potrápili a videli sme vyrovnaný zápas. Nebolo to len o našom bránení. V prvej tretine sme ich aj veľakrát zavreli v ich pásme. Proti Fínom veľa šancí nedostávate, ale my sme si ich dnes dokázali vytvoriť a streliť dva góly. Škoda prvého gólu pred koncom prvej tretiny, ktorý bol z môjho pohľadu kľúčový. Keby sme udržali dvojgólový náskok do konca tretiny, pre Fínov by bolo náročnejšie otočiť výsledok. Až do poslednej minúty sme bojovali o semifinále.


Alois Hadamczik

bývalý tréner českej reprezentácie, s ktorou získal jednu striebornú a dve bronzové medaily z MS a bronzovú medailu zo ZOH

Je obrovská škoda, že ste nepostúpili, pretože dnes ste neboli horším tímom. Naopak, Fínsku ste veľmi dôstojne konkurovali a ani náhodou sa nemáte za čo hanbiť. Budem úprimný: veľmi som vám fandil a bol som nervózny, akoby hrali Česi. Naozaj ste ma veľmi prekvapili, výkon slovenských hráčov bol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie