Denník N

Majú okolo päťdesiatky, no nesprávajú sa tak. Jackass zverejnili nový materiál

Foto - Netflix
Foto – Netflix

Po doplnení zostrihu zo zákulisia dostal film Jackass Forever nový rozmer.

Superhrdina sa stretne s rozzúreným býkom, ten ho naberie na rohy a postava vyletí do vzduchu. Býk sa na opačnej strane pripravuje zasadiť druhú ranu, kopytom hrabe do hliny, čím dáva svojmu protivníkovi priestor pozviechať sa. Rozbehne sa, no superhrdina akoby zázrakom včas preskočí zábranu ringu. Rozzúrený býk behá dookola. Nasleduje prestrih na superhrdinu, ktorý je síce pošramotený, no stále živý a zdravý.

Filmoví tvorcovia uzatvárajú s divákom tichú dohodu, že sa na plátne podľa potreby mieša skutočnosť s fikciou, fyzikálne zákony nemusia vždy platiť a realizmus dáva prednosť zábave. Keď sa však do býčieho ringu postaví Johnny Knoxville, predstaví sa a diváka privíta vo svete filmovej série Jackass, dohoda vyššie neplatí. Všetko je skutočné, nič sa neprikrášľuje ani neohýba. Knoxvillovi nepomôžu žiadne CGI efekty, vzdialenosť medzi ním a býkom sa neskreslí vhodnými uhlami záberov kamery a už vôbec ho tesne pred zrážkou nič nevyslobodí. Je tam skrátka sám a všetci vedia, ako sa to skončí.

Knoxville sa v tohtoročnom filme Jackass Forever do býčieho ringu nestavia prvýkrát a celkovo z partie svojich kolegov vytŕča tým, že robí tie azda najnebezpečnejšie kúsky. Ako sa na to pripravuje? Preventívne sa rozlúči s blízkymi? „To by som len

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Filmy

Kultúra

Teraz najčítanejšie