Denník N

Martina Navrátilová: Čo majú ruskí tenisti urobiť – opustiť krajinu? Nepriala by som to ani najhoršiemu nepriateľovi

Na svojej profilovke na Twitteri má nápis Stand with Ukraine (Stojím pri Ukrajine). Väčšina jej príspevkov sa netýka tenisu, ale spoločenských tém. Už vo svojom predstavení na Twitteri uvádza: „Čas hovoriť je práve teraz. Zablokujem tých, ktorí mi hovoria, že sa mám držať tenisu.“

Tenisová legenda Martina Navrátilová (65) dlhodobo kritizuje prideľovanie športových podujatí krajinám, kde sa porušujú ľudské práva, ako Čína, Rusko či Katar. Od začiatku vojny sa pravidelne vyjadruje na podporu Ukrajiny a odsudzuje zločiny Vladimira Putina, ale so zákazom štartu pre ruských a bieloruských tenistov vo Wimbledone nesúhlasí.

Počas Roland Garros komentuje zápasy pre Amazon Prime a štartuje vo štvorhre na turnaji legiend spolu s Danielou Hantuchovou.

V pondelok bola k dispozícii médiám a odpovedala aj na otázky Denníka N.

Máte od štvorhry so Slovenkou Danielou Hantuchovou nejaké očakávania?

Tešili sme sa na to. Už prešlo dosť času, odkedy sme spolu hrali naposledy. Daniela hrá často, ja príliš nie. Za posledné dva roky som hrala asi osemkrát. Pinkla som si dvakrát pred príchodom na Roland Garros a raz sme si zatrénovali aj s Danielou pred turnajom legiend, takže už som vo fyzičke. (smiech)

Dávali ste Hantuchovej nejaké rady, keď začínala komentovať?

Ani nie, my spolu pracujeme pre Amazon, takže sa vidíme často. Je však ľahšie o tenise hovoriť ako ho hrať.

Slovenský tenis na tom nie je príliš dobre. Poznáte trochu naše tenistky Viktóriu Kužmovú či Annu Karolínu Schmiedlovú, ktoré boli krátko aj v prvej päťdesiatke?

Tie toho veľa nenahrali. Je to však cyklické, sú aj také obdobia. Darí sa Belinde Benčičovej (má slovenských rodičov – pozn. red.), ktorá ešte aj býva v Bratislave. Keby hrala za Slovensko,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Roland Garros

Rozhovory

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie