Denník N

Minister Sulík: Nemyslím si, že nemôžeme odísť z koalície (+ video)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Odmietam naratív, že sa nesmieme pohnúť, urobíme, čo uznáme za vhodné, hovorí predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. „Môže sa stať, že aj zotrvanie nám uškodí viac, ako keď odídeme.“

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V pondelok sme mali veľkú koaličnú debatu v Cvernovke a vy ste odmietli prísť s tým, že nebudete diskutovať s Igorom Matovičom. Môžete to bližšie vysvetliť?

Neviem, kde sa nabralo takéto odôvodnenie. Dôvod bol ten, že diskutovať o vnútrokoaličných vzťahoch na verejnosti nepovažujem za prínosné, obzvlášť keď sú napäté. Ísť sa teraz doťahovať pred kamery, tak to nebudem robiť.

Takže problémom nebol Igor Matovič?

Celá konštelácia mi nevyhovovala, ale áno, špeciálne počúvať urážky a invektívy od Igora Matoviča, to sa mi teda nechcelo.

Ste predsedom strany, nie je vašou úlohou diskutovať a vysvetľovať verejnosti vaše kroky?

Diskutujem, prijal som sem vaše pozvanie. Ale to, že je mojou povinnosťou diskutovať, vysvetľovať, neznamená, že sa dám niekde verejne urážať.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Richard Sulík

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie