Denník N

Masívny výpadok elektriny a potom aplauz pre súpera. Eriksen v Rakúsku zatienil aj nástup trénera Rangnicka

Výpadok elektriny na štadióne Ernsta Happela vo Viedni. Foto – AP
Výpadok elektriny na štadióne Ernsta Happela vo Viedni. Foto – AP

Hráčov súpera domáci fanúšikovia oslavujú len veľmi výnimočne, Christiana Eriksena však má rád každý. Keď hlásateľ na Ernst Happel Stadione vo Viedni pred zápasom Ligy národov prečítal jeho meno, diváci reagovali obrovským aplauzom.

30-ročný záložník v júni minulého roka skolaboval počas zápasu Eura medzi Dánskom a Fínskom a zdravotníci na hracej ploche bojovali o jeho život. Eriksen nielen prežil, ale o pár mesiacov podpísal zmluvu s Brentfordom, klubom z anglickej Premier League. Nedávno sa vrátil aj do dánskej reprezentácie. „Som šťastný, že môžem opäť hrať futbal,“ povedal v máji.

Dáni bez neho postúpili do semifinále Eura, hoci na jeho kreativite postavili celý taktický systém. Aj keď im chýbal v kvalifikácii, suverénnym spôsobom sa prebojovali na svetový šampionát do Kataru. S Eriksenom v strede poľa sú však oveľa silnejší. Výborne si rozumie s Pierrom-Emilom Højbjergom a Mathiasom Jensenom a herne pri ňom rastie aj supertalent Mikkel Damsgaard, ktorý zápas s Rakúskom začal na lavičke.

Nechýbalo však veľa a rakúski fanúšikovia ani nemuseli vidieť Eriksena na hracej ploche. Tímy sa pred zápasom rozcvičovali a zamierili do šatne pripraviť sa na výkop, ale potom na štadióne vypadlo osvetlenie. Nehralo sa hodinu a pol. Po niekoľkých minútach sa objavili správy, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga národov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie