Denník N

Merkelová nemá žiadne výčitky, že to s Putinom skúsila po dobrom. Priznala si jednu chybu

Bývalá nemecká kancelárka Angela Merkelová. Foto - TASR/AP
Bývalá nemecká kancelárka Angela Merkelová. Foto – TASR/AP

Ruský prezident chce zničiť Európsku úniu, povedala bývalá nemecká kancelárka po šiestich mesiacoch mlčania. Za ústupky voči Putinovi sa nebude ospravedlňovať.

Po anexii Krymu presadila sankcie proti Rusku, no za jej éry sa postavil kontroverzný plynovod Nord Stream 2 a ďalej obchodovala s Moskvou, ako by sa nič nestalo.

Napriek tomu si za svojím postojom voči ruskému prezidentovi stojí a tvrdí, že sa nemá za čo ospravedlňovať. „Nevidím dôvod, prečo by som mala povedať, že to bolo nesprávne. A preto sa neospravedlním.”

Spokojná Merkelová trochu v depresii

Bývalá nemecká kancelárka Angela Merkelová to povedala v prvom rozhovore, odkedy vedie Rusko proti Ukrajine totálnu vojnu a čo odstúpila zo svojho postu v decembri minulého roka.

V berlínskom divadle Berliner Ensamble pred vypredaným hľadiskom sa s ňou po šiestich mesiacoch mlčania rozprával spisovateľ a novinár týždenníka Der Spiegel Alexander Osang.

Bruselský server Politico vystúpenie, ktoré naživo vysielala ARD, opísal ako jedno z najočakávanejších interview, odkedy si na gauč Oprah Winfreyovej sadli princ Harry s Meghan.

Kritiku, že nesie zodpovednosť za zbližovanie sa s agresívnym Putinovým režimom, Merkelová odmietla. Priznala si však, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojna na Ukrajine

Svet

Teraz najčítanejšie