Denník N

Sex v meste na švédsky spôsob a ďalších 10 tipov na Netflixe, HBO Max, Apple TV+ aj DAFilms

Hlavné hrdinky švédskeho seriálu Lust. Foto - HBO Max
Hlavné hrdinky švédskeho seriálu Lust. Foto – HBO Max

Redakčný výber z aktuálnej ponuky seriálov a filmov streamingových služieb.

Branislav Bezák

David Letterman: Svojho ďalšieho hosťa nemusím predstavovať (Netflix)

Je americkou televíznou inštitúciou. David Letterman mal 33 rokov vlastnú late night show na stanici CBS. Pre Netflix vyprodukoval už štyri série svojej talkshow s najväčšími popkultúrnymi ikonami dneška od Baracka Obamu po Kim Kardashian. Zatiaľ posledná séria vznikala v pandemických časoch, a tak miestom rozhovorov nebolo javisko, ale neformálne priestory bez divákov. Hostia pustili Lettermana aj do svojich privátnejších priestorov, a tak sa ocitneme v štúdiu Billie Eilish či v kuchyni Ryana Reynoldsa.

75-ročný Letterman je láskavý, empatický, chápavý, ale stále vtipný moderátor, ktorý sa neostýcha rozprávať aj o sebe a najzaujímavejšie sú tie momenty, keď sa v jednom rozhovore medzigeneračne spája svet jeho detstva so životom často o dve generácie mladších hostí.

Oddychové pozeranie nemusí byť nutne gýč.

Ricky Gervais – SuperNature (Netflix)

Jeden z najlepších komikov dneška má nový špeciál. Ricky Gervais je svojím spôsobom úplným opakom Davida Lettermana. Bezočivý, neľútostný, drzý, rozdávajúci rany na všetky strany. SuperNature je neskrývanou reakciou na snahy „umravniť“ standup do hladkých koľají, aby neurážal marginalizované skupiny.

Trans ľudia, veriaci, obézni, deti aj starci, všetci a mnohí ďalší to od Gervaisa dostávajú rovným dielom. A ak pochopíte, že autorovým cieľom nie je ublížiť, ale rozosmiať, budete sa výborne baviť.

Vitalia Bella

Mesto patrí nám (HBO Max)

Šesťdielna miniséria, ktorá vznikla podľa knihy investigatívneho reportéra denníka Baltimore Sun Justina Fentona, zachytáva vzostup a pád skorumpovanej policajnej jednotky Gun Trace Task Force. Ak vám ešte zostali nejaké ilúzie o americkej polícii, tento seriál vám

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tipy na filmy a seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie