Denník N

India sa predáva aj cez obrázok zo Štrbského plesa

Lákadlo do Indie. Foto - Travel Guru
Lákadlo do Indie. Foto – Travel Guru

Druhý najväčší indický rezervačný portál použil na svojej stránke ako úvodný obrázok Štrbské pleso a siluetu Tatier.

Slovensko je o niečo slávnejšie, teda aspoň jeho kúsok rovno na Štrbskom plese. Aj keď sa to asi neprejaví na príleve turistov. Všetko sa totiž udialo náhodou a turistov neláka Štrbské pleso do Tatier, ale do Indie.

Pleso ožiarené slnkom, krásne hory, hotel Patria v tvare trojuholníka. Nájdite najlepšie ponuky hotelov v Indii.

To všetko ide dokopy podľa druhého najväčšieho indického dovolenkového portálu, ktorý mesačne navštívi okolo pol milióna Indov.

Čech si pleso pamätá z vlastivedy

Fotku si ako prvý všimol Čech žijúci v Poľsku, ktorý tiež vlastní rezervačný portál, záber mu bol známy ešte z učebnice vlastivedy. „Je to, akoby si známy špecialista na ubytovanie na Slovensku nalepil na hlavnú stránku gigantickú fotografiu Tádž Mahálu,“ myslí si.

Tádžž Mahál v indickej Agre. Foto – TASR/AP

Riaditeľ hotela Patria, ktorý je na fotke tiež, bol zo správy prekvapený. Tvrdí, že pri dnešnej návštevnosti Tatier nevie, či by stačili kapacity aj pre návštevníkov z Indie.

Hámor: Veď sú to najkrajšie hory

Jedným z dôvodov, prečo sa Indovia rozhodli pre slovenskú tradičnú panorámu, môže byť aj to, že fotka je voľne dostupná na Pintereste a asi sa indickým podnikateľom páčila. 

Znalec Tatier aj Himalájí, horolezec Peter Hámor hovorí, že v indických horách ešte nebol, a tak nevie posúdiť, či sa podobajú na Tatry. „Ale teší ma, že najkrajšia fotka, lebo na titulnú stranu sa obyčajne dáva tá najkrajšia, ktorú v Indii našli, je z Tatier. To len potvrdzuje to, čo tvrdím už dávno, že Vysoké Tatry sú najkrajšie hory na svete,“ vraví Hámor.

Štrbské pleso s Tatrami a hotelom Patria. Foto – TASR

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie