Denník N

Nedeľná nekázeň: Zabíjanie sa začína pohŕdaním

Anna Franková v školskej lavici v roku 1940. Foto - Wikimedia Commons
Anna Franková v školskej lavici v roku 1940. Foto – Wikimedia Commons

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Nechajte ma byť takou, aká som je názov putovnej výstavy, ktorá bola v ostatných dňoch otvorená v Prírodovednom múzeu v Bratislave. Na životnom príbehu Anny Frankovej predstavuje témy diskriminácie a predsudkov. Rodina Frankovcov, liberálnych Židov, sa po nástupe Adolfa Hitlera do funkcie ríšskeho kancelára z obavy o svoju budúcnosť vysťahovala z Frankfurtu do holandského Amsterdamu. Aj tam sa však onedlho museli ukrývať v tajných priestoroch, kam im dobrí priatelia prinášali to najdôležitejšie na prežitie: jedlo, šatstvo a každú sobotu aj knihy. Annin príbeh je zasadený do kontextu 2. svetovej vojny a genocídy židovského obyvateľstva.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Nedeľná nekázeň

Komentáre

Teraz najčítanejšie