Denník N

Poslankyňa Romana Tabák: Bola som stvorená pre politiku (+video)

Romana Tabák. Foto N - Vladimír Šimíček
Romana Tabák. Foto N – Vladimír Šimíček

Fico je sviňa, Naď arogantný minister a Sulík s Matovičom sklamali voličov, táto vláda však má stále ešte dva roky na to, aby urobila pre ľudí niečo dobré, vraví nezaradená poslankyňa Roman Tabák.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Romana Tabák (31) je bývalá tenistka, nezaradená poslankyňa parlamentu, zvolená na kandidátke OĽaNO. V rozhovore hovorí:

  • prečo nehlasovala za vydanie Roberta Fica na väzobné stíhanie,
  • od čoho závisí, či vstúpi do klubu Sme rodina, a či má aj iné ponuky,
  • čo zo svojich „trapasov“, o ktorých písali médiá, úprimne ľutuje,
  • či by zmenila svoj postoj k obrannej zmluve s USA,
  • ale aj o tom, či sa zúčastní na komunálnych a župných voľbách,
  • alebo že píše knihu o svojej doterajšej politickej kariére.

Pred týmto rozhovorom ste sa pýtali svojich sledovateľov na Instagrame, do ktorého média máte ísť na rozhovor. Prečo nakoniec Denník N zvíťazil?

Podľa mňa ste populárni a máte sledovanosť. Ponuky som dostala od troch médií, Denníka N, eReportu a webu Startitup.

Mali ste nejakú osobnú preferenciu, kam ísť?

Tentoraz som to nechala na mojich sledovateľov, Denník N zvíťazil, takže som tu.

Akú otázku dostávate najčastejšie ako prvú a akú prvú otázku očakávate odo mňa?

Najčastejšie sa prvá otázka týka mojich chýb lomka trapasov. Myslím si, že vy sa určite budete pýtať na nevydanie Roberta Fica.

Tak teda začnime ním. Pamätám si chvíľu, keď sme s kolegami tesne pred hlasovaním o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie rátali parlamentné počty. Vyšlo nám, že rozhodne hlas poslankyne Kataríny Hatrákovej – a váš. Predpokladám, že to bolo jasné aj vám. Aký bol pocit dostať sa do úlohy političky, ktorej postoj rozhodne jedno z kľúčových hlasovaní tohto roka?

Rada by som podotkla, že som vedela ešte o ďalších dvoch poslancoch, ktorí chceli hlasovať inak, a nakoniec hlasovali za vydanie. Môžem povedať, že to doteraz ľutujú, lebo nehlasovali podľa svojho svedomia. A k tomu, či šlo o kľúčové hlasovanie… Poviem vám, že som nebola vôbec nervózna, keďže som vedela, že idem urobiť vec, ktorú som považovala za správnu a ktorú som robila podľa svojho svedomia. To, že to rozhodli dve ženy, svedčí o tom, že to dopadlo tak, ako to malo.

Musím sa, samozrejme, spýtať, kto sú tí dvaja poslanci, ktorí nakoniec nehlasovali podľa svojho svedomia.

Nemôžem menovať, keďže však pripravujem knihu, možno to spomeniem v nej.

Čiže dozvieme sa to v knihe? Kedy vyjde?

Možno. Vydanie plánujem na september.

Ako ste vnímali Roberta Fica predtým, než ste vstúpili do politiky?

Veľmi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

OĽaNO

Robert Fico

Rozhovory

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie