Denník N

Prečo bol v Bratislave nový trojdňový festival a nie iba koncert Red Hot Chili Peppers

Tento rok bude mať Anthony Kiedis 60, na Slovensku prišiel so svojou skupinou prvýkrát. Foto - TASR
Tento rok bude mať Anthony Kiedis 60, na Slovensku prišiel so svojou skupinou prvýkrát. Foto – TASR

Cez víkend mal na Národnom futbalovom štadióne premiéru medzinárodný hudobný festival Lovestream.

Kto si ešte pamätá napríklad koncerty Depeche Mode na neďalekom štadióne Interu Bratislava, musí uznať, že nový futbalový štadión je pre organizáciu veľkých akcií úplne iná liga. Už to nie je pustnúce lokálne retro, ale európsky moderný štandard. Navyše tým, že tento štadión nemá 60-tisícovú kapacitu, ale len polovičnú, je všetko praktickejšie.

Akurát obyvatelia tejto zóny v centre hlavného mesta museli zvládnuť víkendový nápor divákov a decibelov, najmä na záver, pretože začiatok open-air funkrockového koncertu presne v čase oficiálneho začiatku nočného pokoja v noci z nedele na pondelok je veľkým testom lásky k hudbe a toho, či Bratislava zvládne nový letný hudobný festival. Tak ako to je – kto potrebuje akciu, ako je Lovestream, ktorého prvý ročník sa konal počas uplynulého víkendu? A zásadných otázok zostáva ešte niekoľko.

Fotogalérie z festivalu: Piatok – Sobota – Nedeľa

Tri dni, tri festivaly

Už keď oznámili prvého headlinera, veľa vecí nesedelo. Prečo to nemohol byť len jeden večer, ale rovno celý nový festival? Skupina Red Hot Chili Peppers v nedeľu prilákala najviac ľudí, a to nielen zo Slovenska, pretože v Rakúsku ani v Česku v rámci tohto turné zastávku nemá, a navyše nielenže hrá po dvojročnej pandemickej pauze, ale aj v najlepšej zostave.

Kapela bratislavskú zastávku napriek pôvodnej dohode s organizátormi neoznámila naraz, ale až po niekoľkých dňoch, čo prinieslo zbytočné fámy a teórie o „fejkovom festivale“, z ktorého buď nakoniec nebude nič, alebo medzinárodná hanba. Ale podstatné

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie