Denník N

Fešisti prichádzajú

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Rodina je základ. Ich klamstiev.

Autor je spisovateľ

Kým ľavica u nás prakticky zanikla, v pravom spektre to vrie. Slovenskému fašizmu sa darí. Fatálne zlyhania štátu spôsobili, že 49 percent (!) spoluobčanov si želá „silného a rozhodného lídra, ktorý sa nemusí zaťažovať s parlamentom a voľbami“. Vhadzovanie lístka do urny polovicu národa vysiľuje!

Noví fašisti nie sú takí prostí a neschopní ako skorumpovaní kotlebovci, ktorých babráctvo odradilo aj vlastných voličov. Odložili kanady aj fakle, obliekli si drahé obleky, zmenili symboly aj jazyk a stali sa z nich fešisti. Nechcú demokraciu úplne zničiť, pretože sa na nej výborne priživujú, ale radi by k nej doplnili prívlastky ako „neliberálna“. Lenže tu platí nepriama úmera – čím viac prívlastkov, tým menej demokracie.

Hlásia sa k tradíciám, hoci ich takmer nepoznajú. Neznášajú novinárov, pretože kritizovať ich znamená haniť ľud, ktorý stelesňujú. Nehorlia za právny štát, lebo keď platia zákony, ťažšie sa kradne. Označujú sa za vlastencov, no ochotne slúžia iným mocnostiam a tyranom.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Komentáre

Teraz najčítanejšie