Denník N

Vyzerá to na voľby bez veľkých súbojov. Silného vyzývateľa nemá Vallo a zatiaľ ani starostovia Chren a Hrčka

Starosta Ružinova Martin Chren, primátor Bratislavy Matúš Vallo a starosta Petržalky Ján Hrčka. Foto N – Tomáš Benedikovič a Vladimír Šimíček
Starosta Ružinova Martin Chren, primátor Bratislavy Matúš Vallo a starosta Petržalky Ján Hrčka. Foto N – Tomáš Benedikovič a Vladimír Šimíček

Sme rodina Borisa Kollára už nehľadá kandidáta či kandidátku na post primátora Bratislavy – čakajú, či príde s návrhom Igor Matovič.

Ani štyri mesiace pred spojenými komunálnymi a župnými voľbami sa primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi neprihlásil silný vyzývateľ. Po Slovensku sa už pritom rozbiehajú volebné kampane a pribúdajú kandidáti na primátorov či starostov.

Proti súčasnému vedeniu magistrátu sa postavil iba šéfkuchár Miroslav Heredoš s podporou hnutia Republika, ktoré sa odštiepilo od Kotlebovej ĽSNS.

Primátor Vallo už svoju predvolebnú kampaň spustil – predstavil vedenie svojej novej strany Team Bratislava a tento týždeň organizuje štvordňový festival pre mladých s workshopmi či diskusiami.

Matúš Vallo a Team Bratislava idú do volieb v koalícii so stranami SaS a Progresívne Slovensko, táto koalícia podporuje v župných voľbách dnešného bratislavského župana Juraja Drobu (SaS).

Boris Kollár čaká, koho ponúkne Igor Matovič

Vyzývateľa Matúšovi Vallovi doteraz nepostavili ani strany, ktoré ho opakovane kritizujú.

Z koaličných strán o spoločnom postupe v Bratislave rokovali OĽaNO a Sme rodina. Líder OĽaNO a minister financií Igor Matovič v posledných mesiacoch pritvrdzuje útoky na Valla – v čase sporov o Matovičov balíček, ktorý má ubrať pol miliardy samosprávam, minister financií šíril napríklad hoax o nákupe kondómov či tvrdil, že Bratislava je spravovaná neefektívne a mesto má priveľa ľudí na mediálnom oddelení.

Ešte na jar hovorili v Sme rodina, že kandidát proti Vallovi by mohol byť známy v máji. „Ak by to mala byť neznáma osoba, tak je už neskoro. Ak to bude známa osoba, ešte je čas,“ povedal v apríli Ľuboš Krajčír, poslanec parlamentu aj mestského zastupiteľstva za Sme rodina.

Podľa informácií Denníka N však Sme rodina

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Matúš Vallo

Sme rodina

Slovensko

Teraz najčítanejšie