Denník N

Chcel trénovať v klube, ktorý potrebuje skôr ministra. A všetci, čo ho chceli, si už medzitým našli iných

Mauricio Pochettino, dnes už bývalý tréner PSG. Foto - TASR/AP
Mauricio Pochettino, dnes už bývalý tréner PSG. Foto – TASR/AP

Predstavte si túto situáciu: ste jeden z najžiadanejších futbalových trénerov, chcú vás všade. Napriek tomu vás hráči nerešpektujú, keď jedného vystriedate, nepodá vám ruku a schladí vás pohľadom. Píšu o tom všetky svetové médiá.

Najväčší denník v krajine píše o tom, že hráči vám nedôverujú, vraj nemáte správnu taktiku, neviete, ako z nich dostať to najlepšie. Dokonca sa im nepáči, že ste na nich mäkký, pritom keď jedného vystriedate…

Ten istý hráč vám ani nepovie, že bol pozitívne testovaný na covid, pritom je to najväčšia hviezda svetového futbalu, kľúčový hráč tímu. A potom, keď sa vás spýtajú, kedy sa vráti, neviete. Veď vám nikto nič nehovorí.

A aby toho nebolo málo, tak sa dozviete, že ste na zozname ľudí na odstrel 23-ročnej privilegovanej hviezdy. Už sa to blíži, nikto vás v tíme nechce. Vás, ktorého ešte pred pár mesiacmi chcel celý svet.

Dokážete si to predstaviť?

Presne niečo podobné totiž cítil Argentínčan Mauricio Pochettino, ktorý teraz len pár týždňov po zisku francúzskeho titulu podľa zahraničných médií dostal výpoveď z miesta, ktoré, zdá sa, nezvládne nikto na svete.

PSG hľadá nového trénera a Pochettino zisťuje, že všetky manažérske kreslá sa medzičasom zaplnili.

Čo sa dočítate v texte:

  • prečo PSG hnevá, že si Manchester United vybral Erika Ten Haga,
  • ktoré kluby túžili po Pochettinovi a v akom trénerskom stave sú teraz,
  • aké odstupné musí PSG zaplatiť vyhodenému trénerovi,
  • kto by sa mohol stať trénerom PSG,
  • kam by mohol Pochettino zamieriť.

PSG nepotešilo rozhodnutie United

Od konca minulého roka, keď dostal Ole Gunnar Solskjær výpoveď, sa v Manchestri United vážnejšie hovorilo len o dvoch trénerských možnostiach. Medzičasom už reprezentačný tréner Rakúska Ralf Rangnick prišiel do klubu, len aby šéf Richard Arnold a športový riaditeľ John Murtough mali dosť času na výber nového trénera.

Mauricio Pochettino sa prakticky videl na lavičke United a chcel ho tam aj Paríž Saint-Germain. Ten Paríž, ktorý bol ešte v tom čase jeho zamestnávateľom. Prečo?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Ligue 1

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie